Oferte locuri de munca top

28 mil euro pentru sistemul de termoficare din Oradea

A treia etapă a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare din Oradea a primit finanțare europeană. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și are o valoare de 133,97 milioane lei (din care 113,87 milioane lei fonduri europene).

Demersul a fost propus de Primăria Municipiului Oradea și reprezintă continuarea a două proiecte anterioare, finanțate din POS Mediu și POIM, având drept obiectiv finalizarea reabilitării rețelei de transport și modernizarea Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică Oradea (SACET).

Prin acest proiect, vor fi reabilitaţi 23,1 km de rețele de termoficare primară, alături de 1,3 km de rețele de termoficare primară care vor înlocui rețeaua secundară, precum şi 1,1 km de rețele de termoficare secundară.

Proiectul mai cuprinde reabilitarea a 42 puncte termice şi instalarea a 39 minipuncte termice.

La momentul semnării, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, a declarat: „Acest proiect, alături de celelalte două derulate, va face posibil ca cea mai mare parte a rețelei orașului nostru să fie reabilitată, ceea ce va duce la eliminarea avariilor mai lungi de 24 ore, reducerea cu 35% a pierderilor de rețea și la asigurarea, în următorii ani, a unui preț acceptabil pentru populație.”

Oradea este singurul oraș din România care nu a pierdut clienți în sistemul de termoficare centralizat, dimpotrivă – numărul de apartamente racordate la sistemul centralizat a crescut de la 61.500 locuințe, în anul 2014, la 67.000, în prezent.

La începutul acestei luni, Camera de Comerț și Industrie a României a acordat societății Termoficare Oradea SA locul I la categoria servicii – furnizare de abur și aer condiționat, pentru al doilea an consecutiv.

 

Citiți și:

Un mare producator de beton va construi locuinte pe un teren de peste 4 ha

Viitor ansamblu rezidential, cu nume de domnitor

Continua dezvoltarea proiectelor rezidentiale la malul marii

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus