Oferte locuri de munca top

273 mil euro, fonduri europene, pentru reteaua de apa din judetul Hunedoara

Investițiile necesare pentru realizarea rețelei de apă și apă uzată din județul Hunedoara vor ajunge la aproape 273 milioane euro.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, ieri fiind semnat contract de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată ce va asigura accesul populației din 38 de unități administrativ – teritoriale din zonă la servicii de alimentare cu apă potabilă și la servicii de tratare a apelor uzate.

Astfel continuă procesul de extindere și de reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată realizat în perioada 2007-2013. Totodată, au fost propuse investiții în extinderea/înființarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în zonele rurale din județul Hunedoara.

Ca urmare, rețeaua de distribuție a apei potabile din zonă va fi extinsă cu 143,1 km și alți 91,9 km din această rețea vor fi reabilitați.

La rețeaua de canalizare vor fi adăugați 19,2 km și vor fi reabilitați alți 26 km.

Parc eolian cu puterea de peste 130 MW, propus in provincie

În total, 151.000 de locuitori din județul Hunedoara vor avea acces la servicii conforme de alimentare cu apă și aproape 21.000 locuitori vor beneficia de îmbunătățirea serviciilor de canalizare.

Valoarea totală a proiectului este de 1,35 miliarde de lei, iar acesta va fi transmis prin sistemul electronic SFC către Comisia Europeană în vederea aprobării, ulterior finalizării procesului de evaluare a proiectului conform regulilor Programului Operațional Dezvoltare Durabilă (PODD).

Amintim faptul că PODD a fost transmis Comisiei Europene în data de 8 iunie și urmează să fie aprobat.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus