Oferte locuri de munca top

27 mil euro pentru eficienta energetica, locuinte sociale si servicii

Un împrumut de 21 milioane euro pentru a sprijini îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale și de învățământ public, construirea de noi unități de locuințe sociale și asistență socială sporită facilități pentru grupurile vulnerabile va fi acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei Sectorului 6 al municipiului București.

Acordul reprezintă o primă tranșă a unui împrumut de 47 milioane euro aprobat de bancă în martie 2020 și va fi plătit până la sfârșitul anului.

În general, finanțarea BDCE va contribui la:

* Amenajarea a peste 100 de clădiri rezidențiale multifamiliale și treisprezece școli de stat și clădiri de grădiniță.

* Construirea și modernizarea a opt grădinițe și locații după școală la standardele „clădiri cu energie aproape zero”.

* Construirea a 246 locuințe sociale, unități eficiente din punct de vedere energetic.

* Funcționarea unei bănci de alimente și a unei cantine sociale pentru grupurile vulnerabile care trăiesc în sectorul 6, cum ar fi persoanele în vârstă, mame singure cu copii, etnici romi, șomeri sau persoane cu dizabilități.

„Mă bucur că am fost de acord asupra acestei prime tranșe de finanțare din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6 din București. și servicii, inclusiv pentru cei mai vulnerabili, reducând în același timp sărăcia energetică și amprenta de mediu a orașului. ”

Guvernatorul CEB, Rolf Wenzel, a declarat: „BDCE este conștientă de provocările cu care se confruntă autoritățile locale atunci când vine vorba de asigurarea finanțării investițiilor lor sociale, în special în contextul pandemiei actuale. Prin urmare, suntem încântați să sprijinim sectorul 6 al Bucureștiului în demersul lor de a aborda provocările sociale și de mediu și așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm cooperarea în lunile următoare.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus