Oferte locuri de munca top

25 mil euro pentru retelele de apa din Dolj si Gorj

25 de milioane de euro acordă Banca Europenă pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) operatorului regional de apă și de canalizare Compania de Apa Oltenia. Ca urmare, 400.000 de cetățeni care locuiesc în județele Dolj și Gorj vor beneficia de noua investiție BERD pentru îmbunătățirea serviciilor de apă și ape uzate și reducerea pierderilor de apă.

Contractul de împrumut a fost semnat astăzi la Londra de Susan Goeransson și de directorul general al operatorului de apă Adriana Cimpeanu, în prezența primarului din Craiova Mihail Genoiu și președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Contribuția BERD este co-finanțare, împreună cu fondurile UE de coeziune, pentru programul de investiții regionale de 374,62 milioane euro al operatorului de apă.

Împrumutul acordat de BERD va finanța extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și ape uzate ale companiei. Peste 100.000 de persoane vor fi conectate la rețeaua de ape uzate pentru prima dată. Finanțarea va permite, de asemenea, implementarea unui program de eficiență a apei care are ca scop reducerea pierderilor de apă cu mai mult de 3,2 milioane mc pe an.

Pe lângă fondurile de coeziune ale UE, UE oferă asistență tehnică în valoare de 50.000 euro pentru a ajuta operatorul de apă să asigure eficiența continuă, durabilitatea și buna gestionare a activelor.

Finanțarea Companiei de Apa Oltenia face parte din cadrul Facilității de infrastructură a apei durabile (SWIFT) a BERD, care se bazează pe activitatea pe termen lung a Băncii cu companiile românești de apă ce vizează alinierea sectorului la legile, politicile și practicile UE.

Până în prezent, BERD a finanțat 24 de operatori de apă din România, oferind împrumuturi în valoare totală de 330 de milioane euro și mobilizând peste 2 miliarde de euro din finanțarea UE pentru instalațiile de apă și ape uzate ale țării.

BERD a investit până în prezent peste 8,3 miliarde de euro în țara noastră, în principal în sectorul privat.

Sus