Oferte locuri de munca top

25 mil euro pentru reamenajarea unui campus universitar important

Un împrumut de 25 de milioane de lei a fost acordat de către Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru Universitatea Politehnică din București (UPB). Împrumutul acordat de BEI va finanța planul de reamenajare a campusului UPB, care implică construirea unei noi clădiri pentru a găzdui trei facultăți care se află în prezent în vechiul campus Polizu.

Scopul proiectului este de a regrupa facultățile din cadrul UPB, situate în Polizu, în campusul Noul Local și de a moderniza infrastructura, aducând-o la un standard cu care aceasta să poată sprijini cât mai bine activitățile de predare, de învățare și de cercetare ale instituției de învățământ. Împrumutul de 25 de milioane de euro, acordat de BEI va finanța planul de reamenajare a campusului UPB, care implică construirea unei noi clădiri pentru a găzdui trei facultăți care se află în prezent în vechiul campus Polizu.

Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell a declarat: „Acesta este primul sprijin acordat de BEI pentru îmbunătățirea învățământului superior din România. Ne-am unit forțele cu Comisia Europeană, beneficiind de Planul de investiții pentru Europa pentru a spori calitatea învățământului universitar, care este esențial pentru consolidarea competitivității României și pentru dezvoltarea viitoare a țării”.

În faza de implementare, proiectul va genera aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

Acordul este susținut de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), care este pilonul central al Planului de investiții pentru Europa, cunoscut și sub numele de „Planul Juncker”. În cadrul acestui plan, banca UE și Comisia Europeană cooperează pentru a crește capacitatea BEI de a-și asuma riscuri, îmbunătățind astfel oferta de produse a acesteia și sporind impactul pe care îl pot obține proiectele.

 

 

 

Citiți și:

Companii straine, in lupta pentru realizarea a 30 km de autostrada

Cladiri cu pana la 20 etaje, propuse spre construire in Capitala

Pe un teren de peste 6 hectare va fi dezvoltat un ansamblu de case

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus