Oferte locuri de munca top

21 mil euro imprumuta Iasiul pentru proiecte de eficienta energetica

Un împrumut de 21 milioane de euro va fi acorat municipiului Iași de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Acesta va acoperi o parte din costul total al proiectului de creștere a eficienței energetice a orașului, de 34.795.000 euro.

BERD va asigura finanțarea necesară pe termen lung pentru măsurile de eficiență energetică în infrastructura publică. Din cauza ineficiențelor existente pe piață, o astfel de finanțare nu este disponibilă de la băncile comerciale.

Împrumutul de până la 21 milioane euro va fi acordat municipiului Iași pentru finanțarea investițiilor ce includ:

  1. i) reabilitarea a 15 clădiri publice deținute de municipalitate și
  2. ii) reabilitarea unui depou de autobuze și tramvaie, proiectat și echipat pentru 32 de tramvaie și 44 de autobuze electrice.

Proiectul va contribui în primul rând la promovarea calității tranziției verzi, aducând economii semnificative de energie și CO2 pentru clădirile orașului și flota de transport urban.

Se așteaptă ca proiectul să atingă o echivalență totală de CO2, reducerea emisiilor de 1.307 tone / an și economii de energie de 4.205 MWh / an.

Proiectul va susține, de asemenea, obiectivul Resilient prin introducerea practicilor de gestionare a activelor pe termen lung și planificarea rezilienței la crize în sistemul municipal, astfel încât să se asigure continuitatea serviciilor publice și sustenabilitatea infrastructurii publice.

Municipiul Iași este unul dintre cele mai mari din România, având o populație de aproximativ 400.000 de locuitori, și este sediul administrativ al județului Iași (cu o populație de aproximativ 773.000 de locuitori).

Serviciile de transport public sunt furnizate de compania de transport public CTP Iași, deținută de oraș, pe baza unui contract de servicii publice pe 10 ani, dezvoltat cu asistența băncii.

CTP Iași operează o flotă de 126 de tramvaie și 140 de autobuze, cu 40 de autobuze electrice noi pentru completarea flotei.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus