Oferte locuri de munca top

20 mil lei, bani europeni pentru investitii in Alba Iulia

A fost semnat contractul de finanțare cu fonduri europene a unui proiect de investiții în valoare totală de peste 22,2 milioane lei, din care aproape 20 milioane lei (peste 4,17 milioane euro) sunt sume nerambursabile.

Municipalitatea Alba Iulia va investi în reabilitarea spațiilor publice urbane din cartierul ”Gheorghe Șincai”, pe o suprafață de peste 2 hectare.

La acesta se adaugă și obiectivul de construire a unui ansamblu de locuințe sociale, incluzând 21 de apartamente, în același cartier.

Proiectul vizează sistematizare urbană și echipare infrastructurală, prin crearea de spații publice în zona străzii Gheorghe Șincai din Alba Iulia, unde în acest moment infrastructura publică este precară.

Tot aici vor fi create facilități pentru recreere – respectiv zone special amenajate pentru sport și locuri de joacă pentru copii.

Pe de altă parte spațiul public urban cunoscut sub numele de ”Piața Talcioc” va fi modernizat, iar în întregul areal vor fi create spații verzi.

Din punct de vedere edilitar, în acest cartier vor fi construite un Centru Multifuncțional cu funcțiuni socio-comunitare și un bloc de locuințe sociale cu 21 apartamente.

Prin crearea spațiilor publice urbane este vorba de intervenții pe mai mult de 1,1 hectare teren, unde se vor realiza alei auto moderne, stații de autobuz, parcări, trotuare și suprafețe pietonale, inclusiv accesul către Centrul Mutifuncțional.

Facilitățile pentru recreere vor include un teren pentru minifotbal și un loc de joacă pentru copii, pe aproximativ 1.200mp.

Modernizarea ”Pieței Talcioc” se referă la o suprafață de aproximativ 1.000 mp, adiacentă străzii Gheorghe Șincai. În întreaga zonă se vor crea și reabilita peste 3.600mp de spații verzi. Centrul multifuncțional și blocul de locuințe sociale vor ocupa peste 2.800mp.

Proiectul contractat acum are o valoare totală de 22.241.809 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 19.837.496,08 lei (aproximativ 4,175 milioane euro), reprezentând 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului. La aceste sume se adaugă contribuția Municipiului Alba Iulia, din care suma eligibilă este în valoare de 404.846 lei, iar cheltuielile neeligibile sunt în valoare de aproape 2 milioane lei.

Termenul de finalizare al proiectului este estimat de beneficiar ca fiind data de 31.12.2023.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus