Oferte locuri de munca top

20 mil euro pentru reabilitarea Palatului Administrativ din Suceava

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și dotarea Palatului Administrativ din municipiul Suceava, obiectiv înscris în lista monumentelor istorice.

Proiectul are o valoare estimată de peste 96 milioane de lei, inclusiv TVA. Valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de circa 63,46 milioane lei.

În prezent, Palatul Administrativ din zona istorică a orașului Suceava adăpostește Prefectura și Consiliul Județean Suceava.

Din cauza incendiului produs în martie 2021 clădirea este deteriorată iar structura de rezistență a corpurilor de clădire este degradată în principal la nivelul etajelor superioare și șarpantei, riscând deteriorarea completă a imobilului.

Intervențiile au în vedere demolarea totală a învelitorilor și a șarpantelor rămase după incendiu, pentru protecția împotriva intemperiilor a imobilului în ansamblul său și a lucrărilor de intervenție ce urmează a se executa atât la interior, cât și la exterior pe ultimele planșee.

Cladire cu 18 niveluri, in autorizare in Capitala

De asemenea, vor fi refăcute șarpantelor la forma și dimensiunile inițiale, cu o structură nouă metalică, realizată astfel încât să se asigure posibilitatea utilizării spațiului de la nivelul podului.

După executarea lucrărilor de intervenție propuse, construcția Palatului Administrativ Suceava se menține în clasa de risc seismic Rs III, dar vor fi înlăturate deficiențele constatate și se va îmbunătăți comportarea ansamblului structural la acțiunea seismică.

Durata de implementare a obiectivului de investiții este de 22 luni, din care 4 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus