Oferte locuri de munca top

2 mil. mp de birouri în construcţie în Europa Centrală şi de Est

Lyons_Architects_OfficeAproximativ 2 milioane de mp de birouri rămân în construcţie în Europa Centrală şi de Est. Sectorul serviciilor este principala componentă a extinderii pieţei de birouri acesta ocupând 17% din spaţii în regiune, potrivit unui raport al ABSL, citat de europaproperty.com.

“Companiile din servicii au 335 de mii de angajaţi în CEE şi rămân cei mai mari angajatori din sectorul de business iar 86% din companii prognozează o creştere a personalului până la sfârşitul anului 2016”, a precizat Wojciech Poplawski, vicepreşedinte ABSL.

Europa Centrală şi de Est oferă o gamă largă de biouri diferenţiate de cost şi calitate dar costurile medii ale unui birou variază între 10 şi 15 euro/mp în marile centre de birouri.

Prognoza pentru 2015 arată că anul acesta vor fi livraţi peste 1 milion mp de birouri din cei 2 milioane mp aflaţi construcţie în regiune. Cea mai mare piaţă este cea din Polonia ce contabilizează proiecte de birouri de 1,4 milioane de mp.

Cel mai mare centru de birouri din Europa Centrală şi de Est este Varşovia cu aproximativ 4,5 milioane mp de birouri urmat de Budapesta cu 3,25 de milioane mp, Praga cu peste 3 milioane mp.

Bucureştiul are un portofoliu de birouri de 2,25 milioane mp devansând Sofia cu un portofoliu de 1,7 milioane mp şi Bratislava cu 1,54 milioane mp.

Cererea de spaţii de birouri în semestrul I din 2015 în capitalele din zonă a fost estimată la 1,1 milioane mp, se mai arată în raport.

Sus