Oferte locuri de munca top

19 milioane lei pentru asistenţă tehnică

TEODOROVICI TEODORESCU

Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene (stânga) şi Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea (dreapta)

19 milioane de lei este valoarea contractului de asistenţă tehnică pentru coordonarea proiectelor de dezvoltare a zonei Deltei Dunării.
Ministerul Fondurilor Europene a încheiat în această săptămână contractul de finanțare pentru implementarea proiectului “Asistenţă tehnică pentru coordonarea implementării instrumentului teritorial integrat (ITI) din cadrul Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării”.
Cu privire la scopul serviciilor contractate Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, a precizat: “Prin acest proiect asigurăm pregătirea de proiecte cu ajutorul cărora ITI Delta Dunării să contracteze fonduri europene pentru dezvoltarea acestei zone, dar şi funcţionarea ADI ITI Delta Dunării – cadrul procedural, logistic. Prin pregătirea proiectelor mă refer la studii de impact, studii de teren, documentaţii de avize şi autorizaţii necesare implementării proiectelor aferente Strategiei Integrate a Deltei Dunării”.
Beneficiarul finanţării este Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, iar perioada de implementare a proiectului este de 17 luni.
Potrivit Acordului de Parteneriat semnat recent între Guvern și Comisia Europeană instrumental de plată ITI va fi aplicat pe zona Deltei Dunării. Bugetul estimat este de peste 1,2 miliarde de euro pentru perioada  de programare 2014-2020, bani care vor fi direcționați atât către sistemul privat, cât și către autoritățile publice.

Sus