Oferte locuri de munca top

1,88 miliarde lei pentru proiecte Quick Wins

Au fost semnate trei contracte de finanțare aferente proiectelor de tip “Quick Wins”, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Valoarea celor trei contracte se ridică la 1,88 miliarde de lei.

Finanțarea vine din Componenta 4 – Transport sustenabil din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență

Contractele au fost încheiate între Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA.

Proiectele vor contribui la eliminarea restricțiilor de viteză prin lucrări ce vor viza elementele suprastructurii căii ferate sau orice alt element care va conduce la creșterea vitezei de circulație pentru trenurile de călători și marfă.

SRCF București – peste 386 milioane lei

Proiectul prevede lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii de pe raza SRCF București, unde au fost identificate secțiuni de cale ferată necorespunzătoare, în lungime de 66,51 km.

Valoarea totală a proiectului este de 386,29 milioane de lei, din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este 324,82 milioane de lei, iar TVA aferent reprezintă 61,46 milioane de lei.

Unda verde pentru construirea a 80 kilometri de autostrada

SRCF Cluj – 1,05 miliarde lei

Contractul de finanțare a lucrărilor de eliminare a restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii de pe raza SRCF Cluj are o valoare de 1,05 milarde de lei.

Valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 889,36 milioane de lei, iar TVA aferent reprezintă 168,97 milioane de lei.

Pe raza SRCF Cluj au fost identificate secțiuni de cale ferată necorespunzătoare, în lungime de 146,88 km, care în prezent au impus retricții de viteză și pentru care au fost propuse lucrări în vederea restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii de cale ferată.

SRCF Craiova – circa 438 milioane lei

Pe raza SRCF Craiova au fost identificate secțiuni de cale ferată necorespunzătoare, în lungime de 64,095 km, care în prezent au impus retricții de viteză și pentru care au fost propuse lucrări în vederea restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii de cale ferată.

Valoarea totală a proiectului este de 437,97 milioane de lei, din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este 368,26 milioane de lei, iar TVA aferent reprezintă 69,7 milioane de lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus