Oferte locuri de munca top

160 mari proiecte de investitii in bugetul pe 2021

Proiectul legii bugetului de stat pentru acest an cuprinde în total 160 mari proiecte de investiții publice, cu o valoare actualizată totală de peste 216 miliarde lei și un rest de finanțat în vederea finalizării de 146, 8 miliarde lei.
De acestea se vor ocupa 8 ministere și un serviciu.
Cea mai mare pondere în acest portofoliu o deține Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, care administrează 130 proiecte de investiții publice semnificative, cu o valoare actualizată totală de peste 197 miliarde lei.
Aceste este urmat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor cu 11 proiecte de investiții publice semnificative, cu o valoare actualizată totală de 6,6 miliarde lei.
Mai exact, ordonatorii principali de credite sunt:
* Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – 130 proiecte
* Ministerul Sănătății – 6 proiecte
* Ministerul Justiției – 2 proiecte
* Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – 7 proiecte
* Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – 11 proiecte
* Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – 1 proiect
* Ministerul Educației – 1 proiect
* Ministerul Apărării Naţionale – 1 proiect
* Serviciul de Protecție și Pază – 1 proiect
De asemenea, în perioada 2021-2027, în cadrul politicii de Coeziune 2021-2027, România are alocate fonduri europene în valoare de 31,35 miliarde de euro, iar prin facilitatea „Mecanismul de redresare și reziliență”, are un buget alocat de 30,4 miliarde euro, din care 13,7 miliarde euro sunt structurați sub formă de granturi și 16,6 miliarde euro sub formă de împrumuturi.
Fondurile vor fi utilizate în domenii cheie precum: infrastructură, educație, sănătate, agricultură, mediu sau energie, modernizarea marilor sisteme publice.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus