Oferte locuri de munca top

16 mii de subiecte pentru atestarea expertilor in constructii

Verificatori de proiecte și experții tehnici vor putea accesa o bază de date cu subiecte pentru toate domeniile de atestare.

Ministerul Dezvoltării a lansat licitația pentru achiziționarea serviciilor intelectuale de elaborare a unei baze de date cu subiecte de examene.

Subiectele vor fi elaborate și predate în trei tranșe.

La finalul contractului, Ministerul Dezvoltării va deține o bază de date de peste 16.000 de subiecte pentru toate cele 22 de domenii și subdomenii până la următoarea sesiune de examene.

Această sesiune, organizată în parteneriat cu Universitățile de specialitate, va fi în anul 2023.

Procedura de desfășurare a examenului rămâne neschimbată.

Data exactă a următorului examen va fi comunicată pe site-ul MDLPA cu 45 de zile înainte de organizarea examenului.

Examenele pentru atestarea experților și verificatorilor tehnici reprezintă o temă de interes major în rândul specialiștilor, proiectanților și beneficiarilor.

A fost autorizata cea de-a doua etapa de dezvoltare a unui ansamblu mixt

Ținând cont de lipsa acută de specialiști din diferitele domenii, MDLPA a reorganizat anul trecut procedurile de organizare a acestor examene.

Astfel, sesiunile din lunile decembrie și iulie anul acesta au fost primele sesiuni de atestare organizate conform noilor reglementări.

Au fost convocate 19 comisii centrale de examinare, iar candidații au susținut examene în toate cele 6 centre regionale de examinare din municipiile Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Timișoara.

În urma celor două sesiuni, au fost atestați 1.292 de noi specialiști, dintre care 164 de experți tehnici și 1.128 de verificatori de proiecte.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus