Oferte locuri de munca top

1,4 mld euro pentru Bucuresti-Ilfov: ce investitii vor fi finantate

Programul Regional București-Ilfov, cu o finanțare de peste 1,4 miliarde euro, a primit aprobarea oficială din partea Comisiei Europene.

În acest fel, toate cele 8 programe regionale au primit aviz pozitiv din partea Executivului european.

„Regiunea București-Ilfov are un caracter aparte față de celelalte regiuni de dezvoltare. Deși are cea mai mică suprafață, de doar 1.823 kmp, concentrează 13.43% din populația țării, fiind cea mai dens populată regiune, 1.436,6 locuitori/kmp și cu cel mai ridicat grad de urbanizare. Tocmai de aceea și planul pentru alocarea celor 1,4 miliarde de euro a fost unul special. Programul vine în dezvoltarea unei economii inteligente, sustenabile și incluzive în vederea îmbunătățirii standardului de viață și creșterii rezilienței față de provocările societale”, a transmis ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Obiectivele asumate de PR București-Ilfov

Finanțarea prin Programul Regional București-Ilfov se acordă pentru:

* transformarea regiunii într‑o regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice (alocare totală 374,55 milioane euro)

* digitalizare (alocare totală 75 milioane euro)

* investiții pentru mediu (alocare totală 300 milioane euro)

* mobilitate urbană (alocare totală 287,50 milioane euro) și accesibilă (alocare totală 106,25 milioane euro)

* infrastructură educațională modernă (alocare totală 171,60 milioane euro), atractivă și incluzivă (alocare totală 93,05 milioane euro).

Pentru intervențiile dedicate asistenței tehnice este prevăzută o alocare financiară totală de 58,49 milioane euro.

În continuare, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are drept obiectiv finalizarea procesului de negociere formală și aprobare a tuturor programelor aferente perioadei 2021–2027 până la sfârșitul anului în curs.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus