Oferte locuri de munca top

13 miliarde euro, aprobate de CE pentru transporturi

Freeway_A4_(Poland)_2Comisia Europeană a aprobat la sfârşitul săptămânii trecute investiţii de 13,1 miliarde de euro pentru sectorul de transport în cadrul programului Connecting Europe Facility.

Fondurile vor fi distribuite în ultimele trei luni ale anului, după semnarea acordurilor cu beneficiarii proiectelor TEN-T, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

“Proiectele selectate vor servi deopotrivă cetăţenii şi companiile prin upgradarea infrastructurii şi eliminarea îngustărilor de traseu. Acestea vor promova, de asemenea, soluţii sustenabile şi inovative de transport.  Investiţia fără precedent este o contribuţie majoră la agenda Comisiei de creştere şi creare de locuri de muncă. Implementarea reţelei de transport trans-europene ar putea crea până la 10 milioane de locuri de muncă crescând PIB-ul Europei cu 1,8% până în 2030.”, a declarat comisarul european pentru transport, Violeta Bulc.

Investiţiile vor debloca fonduri adiţionale publice şi private de până la 29 de miliarde de euro. Împreună cu Fondul European pentru Investiţii Strategice (EFSI) în cadrul programului global de investiţii de 315 miliarde de euro proiectele de transport vor contribui  la amortizarea diferenţei de investiţii în statele europene. Noile proiecte vor crea premisele pentru noi locuri de muncă şi creştere economică, se mai arată în comunicat.

Sus