Solplanet x AeroFix

120 mil euro pentru modernizarea retelelor de energie electrica

Primul împrumut, în valoare de 120 milioane de euro, reprezentând o tranșă din facilitatea de 210 milioane euro acordată de Banca Europeană de Investiții, a fost acordat către Distribuție Energie Electrică România SA (DEER), filiala de distribuție a energiei electrice a Grupului Electrica.

Această primă finanțare va sprijini consolidarea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice din țară, inclusiv modernizarea și construirea de noi linii electrice, construirea și renovarea stațiilor electrice și instalarea componentelor pentru automatizarea rețelei în România.

Împrumutul de 120 milioane de euro, oferit pe o perioadă de 15 ani, este prima parte a sprijinului BEI, în valoare de 210 milioane de euro, pentru investițiile în infrastructura energetică a DEER.

Modernizarea distribuției de energie electrică în România

Prin această investiție va fi modernizată distribuția energiei electrice, vor fi reduse pierderile de energie și va fi îmbunătățită fiabilitatea generală a rețelei în județele Prahova, Dâmbovița, Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Satu Mare.

Conectarea de noi clienți și valorificarea energiei verzi

De asemenea, va fi modernizată distribuția de energie electrică a operatorului din Grupul Electrica, ce va permite conectarea a peste 180.000 de clienți noi și integrarea pe termen lung a energiei regenerabile în România.

Mai mult, implementarea contoarelor inteligente va contribui la o operare mai eficientă a rețelei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2021

Sus