Oferte locuri de munca top

114 strazi vor avea iluminat public modern, din fonduri europene

A fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă care asigură fondurile necesare pentru realizarea unuin sistem de iluminat public modern în municipiul Sighișoara.

Prin contract, va fi investită o sumă de peste 10 milioane lei în realizarea lucrărilor de extindere sau modernizare a actualului sistem de iluminat din municipiu.

Vor fi realizate lucrări de instalare a 5 km lungime de rețea electrică și se vor înlocui toate becurile existente cu lămpi led, administrate prin telegestiune. Investiția prevede modernizarea pe 111 străzi și extinderea pe alte trei, a sistemului de iluminat public.

La finalul proiectului vor fi 2.453 de puncte luminoase dotate cu aparatele de iluminat cu surse LED; se vor amplasa 149 stâlpi metalici și 3 cutii de distribuție iluminat public.

Tot prin acest proiect se vor mai amplasa 45 de analizoare parametrii rețea, precum și 10 ansambluri fotovoltaice compuse din panou fotovoltaic, aparat de iluminat, stâlp metalic, acumulator. Ansamblurile fotovoltaice se vor amplasa la trecerile pietonale.

Proiectul cu titlul ”Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat în Municipiul Sighișoara” are o valoarea totală de 10.386.296 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate prin POR este de  9.384.542 lei, respectiv 2,017,313 euro. Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Centru prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3, Obiectivul 3.1, Operațiunea C – Iluminat public.

 

 

 

Citiți și:

Oferta unui mare constructor declarata castigatoare, reevaluata

Centru logistic al unei mari retele de retail, extins cu 20 mil euro

Sere, spatii de depozitare si procesare, pe aproape 3 ha

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

 

Sus