Solplanet x AeroFix

113 mil lei, bani europeni pentru drumurile din Mehedinti

Două contracte de finanţare pentru infrastructura rutieră din judeţul Mehedinţi au fost semnate ieri. Fondurile necesare, în valoare totală de peste 113 milioane lei, fiind alocate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Contractele vizează reabilitarea şi modernizarea DJ607C, DN6-Podeni-Malarisca-Balta (DJ670) şi DJ 670 Malovat (DN 67) – Marga (pe o lungime de 58 km).

În Mehediniți, Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale a vizitat Spitalul Orăşenesc Strehaia, care va fi reabilitat prin fondurile alocate în etapa a II-a a PNDL, valoarea investiţiei fiind de 14,1 milioane lei.

Contractul de finanţare a fost semnat în această lună şi vizează, în principal, lucrări de restaurare arhitecturală şi de consolidare a structurii existente; valorificarea și refuncționalizarea spațiilor anexe; dotarea cu echipamente specifice; montarea unor lifturi pentru transportul pacienţilor şi pentru aprovizionarea cu alimente.Viceprim-ministrul Daniel Suciu a inspectat și șantierele deja deschise în localitățile componente, pentru reabilitarea și dotarea a patru grădinițe, realizare sistem aducțiune apă și modernizare străzi, finanțate tot prin PNDL II, în valoare totală de peste 17 milioane de lei.

Până în prezent, în judeţul Mehedinţi, prin programele coordonate de MDRAP, au fost investite peste 2,2 miliarde lei pentru lucrări de infrastructură rutieră, unităţi sanitare şi de învăţământ, apă-canalizare, energie termică şi electrică (inclusiv iluminat public), salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport.

Prin POR, sunt în diverse stadii de implementare    48 de proiecte, în valoare de aproximativ 769 milioane lei, iar PNDL finanţează, în judeţ, 297 de obiective de investiţii (din care 75 sunt finalizate).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus