Oferte locuri de munca top

10 mil euro atribuiti pentru proiecte de restaurare

Patru noi contracte de finanțare din fonduri europene, în valoare totală de peste 10 milioane de euro, au fost semnate de ADR Vest, Consiliul Județean Hunedoara și primăriile municipiilor Deva și Hunedoara.

Este vorba despre proiectele:

* „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa”;

* „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”;

* „Amenajare grădină urbană în zona Zamfirescu”;

* „Reabilitarea/ modernizarea/ dotarea unităților de învățământ antepreșcolar și preșcolar (creșe și grădinițe) din Municipiul Hunedoara, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1.

Proiectul de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa vizează conservarea și restaurarea amfiteatrului roman din acest sit arheologic, pe o suprafață de aproape 5.000 de metri pătrați.

Sunt prevăzute lucrări ample: reconstruirea și gazonarea arenei, consolidarea și reamenajarea zidurilor arenei, amenajarea intrărilor, realizarea de scări de acces, pardoseli și tribune.

Proiectul cuprinde amenajarea parţială a gradenurilor de pe tronsonul sudic, astfel încât să poată fi folosite pentru diferite evenimente în perioada estivală.

Se propune amenajarea spațiului dintre intrarea nr. 7 şi intrarea nr. 12, prin reconstituirea volumetrică a zonelor Podium, Maenianum primum şi Tribuna oficialităţilor.

Reconstituirea Podiumului se va face prin amplasarea unor plăci de marmură cu dimensiunile elementelor de cornişă găsite la faţa locului și, tot din marmură, va fi realizată balustrada către arenă. De asemenea, sunt prevăzute bănci din marmură/ travertin/ calcar/ gresie.

Pentru reconstituirea Maenianum primum se propune realizarea de gradenuri din plăci de marmură, pe care să fie amplasate bănci. Vor rezulta cinci rânduri de bănci cu şezut din lespezi de marmură, pe console de marmură. Se dorește înglobarea unor elemente originale (console și bănci din marmură/ travertin/ calcar, fragment de scară, etc.) în noua compoziţie.

Reconstituirea Tribunei oficialităţilor se va face ținându-se cont de coloana corintică găsită la fața locului de arheologul Gabor Szinte.

Se dorește valorificarea acestui obiectiv de patrimoniu – Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, prin lucrări de conservare și restaurare, intervenții care să conducă la creșterea numărului de vizitatori și implicit la dezvoltarea zonei și a regiunii.

Valoarea totală a proiectului este de 22.089.484 lei, din care 21.308.028 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 54 de luni.

Proiectul privind reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva vizează refuncționalizarea Incintei I a acestui ansamblu monument istoric.

Investiția cuprinde consolidarea și reabilitarea zidurilor de piatră, reabilitarea turnurilor, refacerea planșeelor intermediare și a șarpantei din lemn, închiderea golurilor exterioare (uși și ferestre) cu tâmplărie din lemn, realizarea iluminatului arhitectural, de siguranță și festiv, instalarea unui sistem de supraveghere video și racordarea la utilități. Se va interveni pe o suprafață de aproximativ 2.060 mp.

Este prevăzută, de asemenea, digitizarea obiectivului de patrimoniu.

Proiectul vine în completarea celui implementat în cadrul POR 2007-2013 – „Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva”.

Valoarea totală a investiției este de 23.154.195 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 21.556.556 lei. Durata de implementare – 50 de luni.

Proiectul privind amenajarea grădinii urbane din zona Zamfirescu – municipiul Deva prevede reconversia și refuncționalizarea unui teren degradat. Va fi creată o nouă zonă verde, de aproximativ 3.400 mp, cu facilități de recreere pentru locuitorii orașului – spații verzi, locuri de joacă, alei.

Valoarea totală a investiției este de 904.328 lei, din care 800.155 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 24 de luni.

În municipiul Hunedoara va fi reabilitată, modernizată și dotată cu finanțare europeană Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1.

Astfel, imobilul din Piața Florilor nr. 1 bis (cu un regim de înălțime S+P+1E și 1.922 mp suprafață construită desfășurată) va fi consolidat și reabilitat termic, se vor reface finisajele și acoperișul tip terasă, va fi înlocuită tâmplăria interioară, se vor reabilita sistemul de încălzire, de furnizare a apei calde și instalația de iluminat, vor fi create facilități pentru persoanele cu dizabilităţi și locuri de joacă.

Valoarea totală a proiectului este de 5.382.947 lei, din care 5.275.288 lei nerambursabili. Durata de implementare – 20 de luni.

 

 

 

Citiți și:

Manopera pentru lucrari in constructii, mai scumpa in provincie

Dezvoltatorii vor cladiri tot mai inalte in Bucuresti

Un investitor strain continua sa lanseze noi proiecte rezidentiale in Bucuresti

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

 

Sus