Oferte locuri de munca top

1 miliard de lei pentru finalizarea proiectelor locale de investitii

În prima ședință de Guvern după demiterea premierului Florin Cîțu, a fost alocat peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, pentru proiectele locale.

2.756 de administrații locale din România (aproape toate cele care au depus cereri în acest sens), ”indiferent de culoarea politică a primarilor”, au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de județe ale țării.

”Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să deservească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Astfel, 2.514 comune din România au primit o finanțare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 orașe – 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocați pentru 48 de municipii.

Schimbari in procedura de expropriere, pentru facilitarea PNRR

Fondurile acoperă necesarul de finanțare a autorităților publice locale, în funcție de execuția bugetară a acestora și de necesități.

Ministrul a arătat: fondurile sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale.

Din suma de peste 1 miliard de lei, peste 177 milioane de lei au fost alocate consiliilor județene și sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistență socială și protecție a copiilor. Statul a transferat această sarcină, aceste costuri, administrațiilor publice județene. Acum asigurăm susținerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Județene, a spus ministrul. a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus