Oferte locuri de munca top

1 miliard de euro, gestionati de Ministerul Culturii

Finanțarea, monitorizarea și coordonarea Programului de investiții în domeniul culturii, cu executare multianuală vor reveni Ministerului Culturii, potrivit unui proiect de hotărâre ce urmează să fie aprobat de Guvern.

Valoarea acestui Program este de 1 miliard de euro, bani aprobați în vara acestui an prin Ordonanță de Urgență a Guvernului.

George Ivașcu, ministrul Culturii, a precizat că acest program reprezintă  asigurarea de urgenţă a unui mecanism de finanţare care să permită realizarea de investiţii în domeniul culturii.

Programul are ca scop general finanțarea următoarelor categorii de cheltuieli de investiții:

a) achiziția de imobile monumente istorice și de bunuri culturale mobile clasate, prin exercitarea dreptului de preemțiune al statului, în condițiile legii;

b)construirea de obiective culturale, reprezentând construcții cu destinație culturală sau în care se desfăşoară activităţi în domeniul cultural, de informare şi de educaţie permanentă, se oferă servicii culturale de utilitate publică, cu rol în asigurarea coeziunii sociale şi a accesului la informaţie;

c)realizarea de lucrări de intervenţie, reabilitare şi/sau modernizare, consolidare, restaurare şi punere în valoare a monumentelor istorice;

d)realizarea de lucrări de intervenţie, reabilitare şi/sau modernizare, consolidare, restaurare şi punere în valoare a obiectivelor culturale cum ar fi biblioteci, muzee, centre culturale, instituţii de spectacole sau concerte, și alte obiective cu destinație culturală.

Beneficiarii Programului sunt autorităţile administraţiei publice centrale, inclusiv Ministerul Culturii, precum şi instituțiile aflate în subordine, indiferent de sistemul de finanțare, și autorităţile administraţiei publice locale.

Prin ordin al ministrului Culturii vor putea fi înființate noi compartimente, birouri, servicii, precum și colective și grupuri de lucru cu activitate temporară pentru realizarea unor programe, proiecte, studii sau cercetări.

Numărul maxim de posturi al Ministerului va crește de la 195 la 245, exclusiv demnitarii.

 

 

 

Citiți și:

Peste 72 mil euro pentru reabilitarea unei cladiri simbol a Bucurestiului

Reabilitarea unui palat din Bucuresti va costa peste 56 mil lei

30 mil lei imprumut bancar necesar pentru investitii

Furnizori pentru lucrarile de la Hala Laminorul

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus