Oferte locuri de munca top

Wienerberger – rezultate bune intr-un mediul de piata dificil in Europa

WienerbergerWienerberger AG a obtinut in primul semestru rezultate peste aşteptări în unele pieţe cheie, precum Olanda, Franţa, Italia, Cehia şi Ungaria, care au înregistrat scăderi mai mari decât se anticipa iniţial, a anuntat Heimo Scheuch, Chief Executive Officer al Wienerberger AG. În plus, redresarea sectorului de construcţii rezidenţiale noi din Germania şi Statele Unite a fost mai lentă decât estimarile iniţiale. Pe de altă parte, piaţa din Marea Britanie a avut o evoluţie mai bună. Pentru a satisface cererea tot mai mare de cărămizi din Marea Britanie, compania va repune în funcţiune instalaţiile aflate în conservare pentru prima dată de la începerea crizei. „În general, însă, ne confruntăm în continuare cu un mediu de piaţă dificil în Europa, astfel că sunt deosebit de încântat să raportez o creştere organică a volumelor pentru toate liniile noastre de activitate”, a subliniat Heimo Scheuch.
Totodata, el se aşteaptă la o continuare a tendinţelor de piaţă din Europa şi SUA până la finalul acestui an. Heimo Scheuch adaugă: „La nivel european, anticipăm o evoluţie generală stabilă spre uşor pozitivă în pieţele relevante în care operăm, dar cu diferenţe regionale semnificative. Pentru Divizia de Ţevi & Pavele din Europa estimăm o evoluţie relativ stabilă, în vreme ce în SUA redresarea pieţelor de construcţii rezidenţiale noi va continua, însă într-un ritm ceva mai lent.”
In primul semestru, Wienerberger AG a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 7% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 1.349,4 milioane euro, precum şi o creştere de 27% a EBITDA operaţional (profitului brut), până la 135,1 milioane euro.

Vanzari bune la materiale ceramice de constructii

Divizia de Materiale Ceramice de Construcţii din Europa a înregistrat cea mai mare creştere a profitului din cadrul întregului grup, cu o creştere de 10% a veniturilor, până la 719,6 milioane euro. Ca urmare a condiţiilor meteo favorabile, creşterea activităţii de construcţii din Europa a generat volume mai mari în toate categoriile de produse ale diviziei. Preţurile medii mai ridicate şi economiile de costuri realizate în valoare de 11 milioane euro au avut un efect pozitiv suplimentar pentru evoluţia profitului acestei divizii.
Veniturile Diviziei de Ţevi & Pavele din Europa au crescut cu 5%, până la 518,1 mil. euroîn primele şase luni ale anului. Producătorul de ţevi de plastic Pipelife a înregistrat o creştere organică puternică în pieţele sale majore din ţările nordice, însă, din cauza cererii mai scăzute, nu a reuşit să repete rezultatele record obţinute anul trecut de activitatea de ţevi industriale şi speciale. Cererea mai ridicată a generat o îmbunătăţire a veniturilor şi profiturilor pentru Steinzeug-Keramo, specializată în ţevi ceramice pentru sistemele de canalizare, şi Semmelrock, producătorul de pavele din beton din Europa Centrală şi de Est.

Divizia din America de Nord a fost afectată de un nivel mai scăzut de revenire a pieţei construcţiilor rezidenţiale noi decât se anticipa. Cifra de afaceri a acestei divizii a totalizat 108,3 milioane euro, aproximativ la acelaşi nivel ca anul trecut. Profitul a fost afectat negativ de preţurile medii mai scăzute ale cărămizilor pe unele pieţe locale şi costurile mai mari cu întreţinerea unităţilor de producţie. În plus, am asistat la o deteriorare uşoară a condiţiilor de pe piaţa locuinţelor din Canada.

Preluarea Tondach Gleinstatten

La începutul lunii iulie, Wienerberger si-a majorat participaţia în cadrul Tondach Gleinstatten. Preţul de achiziţie a pachetului de acţiuni s-a ridicat la 43 mil.euro, din care suma de 23 mil.euro va fi achitată sub formă de acţiuni de trezorerie. Tondach este lider de piaţă în Europa Centrală şi de Est (ECE), cu 15 unităţi de producţie în opt ţări

Sus