Oferte locuri de munca top

Wienerberger: rezultate bune in primul trimestru din 2014

Cifra de afaceri a producatorului de caramizi Wienerberger A.G. a crescut cu 19% in primul trimestru al acestui an fata de acelasi interval al anului trecut. Astfel, valoarea cifrei de faceri a grupului s-a ridicat la 585 milioane euro. EBITDA operational a crescut de la 2 milioane euro in primul trimestru din 2013, la 28 milioane euro. Rezultatele Winerberger au fost influentate de conditiile metereologice din aceasta iarna, mult mai blande comparativ cu cea precedenta. De asemenea au contat foarte mult reducerile de costuri realizate datorita implementari, incepand cu 2012, a unor masuri de restructurare a grupului.
Heimo Scheuch, Chief Executive Office in cadrul Wienerberger A.G., a declarat: „Toate diviziile business-ului nostru din Europa au avut de castigat datorita vremei favorabila. In anul anterior, o mare parte din continent a fost acoperita de zapada pana la mijlocul lunii aprilie, dar lucrarile de constructive s-au putut desfasura aproape in mod continuu in acest an multumita temperaturii favorabile. Am inregistrat asadar volume mai mari de caramizi, tevi si pavele in primele trei luni ale lui 2014.”
Divizia Europeana de Materiale de Constructie din Teracota a beneficiat cel mai mult de vremea frumoasa. Cifra de afaceri a crescut cu 29%, iar EBITDA operational s-a ridicat la 26 milioane euro.
Divizia de tevi si pavele a inregistrat o crestere de 11% a cifrei de afaceri si un EBITDA operational de aproximativ 3 milioane euro.
*Piata de locuinte ar putea creste
Pentru acest an Grupul Wienerberger preconizeaza stabilitate si chiar o usoara dezvoltare pe pietele de locuinte si renovari din Europa, cu diferente regionale semnificative. Daca in Marea Britanie, Germania si Belgia trendul pozitiv va continua, in piete precum Olanda, Franta, Italia sau Ungaria se vor inregistra noi scaderi.
Efectele crizei din Ucraina asupra pietelor vecine nu pot fi estimate la momentul de fata avand in vedere impredictibilitatea evenimentelor.
In acest an implementarea planului de restructurare al companiei va duce la o economie de 17 milioane euro. Pana la finele anului compania doreste sa atinga un EBITDA de aproximativ 300 milioane euro.

Sus