Oferte locuri de munca top

Wienerberger: Crestere cu 13% a cifrei de afaceri in 2013

676.jpg Producatorul de caramizi Wienerberger AG a anuntat pentru anul 2013 o cifra de afaceri de 2,7 miliarde de euro, in crestere cu 13 procente comparativ cu anul trecut.
De asemenea, EBITDA a crescut cu 9%, ajungand la cifra de 266 milioane de euro. Aceasta crestere a fost realizata in pofida unui mediu de piata in continuare dificil. In Europa, rezultatele au fost influentate negativ de conditiile meteo neobisnuit de nefavorabile in primele sase luni ale anului, dar si de performanta in general slaba a industriei constructiilor pe tot parcursul anului.
Cu privire la rezultatele din 2013 Heimo Scheuch, Chief Executive Officer al Wienerberger AG, a declarat:
„2013 a fost un an de succes pentru Grupul Wienerberger. Pe langa evolutia puternica a castigurilor intr-un mediu de piata dificil, ne-am indeplinit toate obiectivele operationale si financiare deosebit de ambitioase pe care ni le-am stabilit. Ne-am extins, de asemenea, pe pietele din mai multe tari. Masurile de restructurare lansate in 2012 au fost implementate conform planului in ultimul an, iar datoria neta s-a redus substantial, datorita disciplinei financiare stricte si managementului riguros al capitalului circulant. Raportul dintre datoria neta si EBITDA operational a egalat doi ani la sfarsitul lui 2013, in mod clar sub tinta noastra interna de doi ani si jumatate. Chiar daca rezultatul net indica o mica pierdere de 8 milioane euro, am demonstrat inca o data ca modelul nostru de afaceri este unul puternic, prin generarea unui flux de numerar de 93 milioane euro anul trecut.”

„In Romania, cifra de afaceri si castigurile s-au imbunatatit in 2013. Si in acest an suntem optimisti in aceea ce priveste mentinerea tendintei de stabilizare a pietei. Performantele pe piata din Romania sunt obtinute datorita combinatiei intre expertiza grupului Wienerberger, competentele si pasiunea angajatilor romani. Wienerberger, prin produsele si proiectele sale, sustine locuirea de calitate la preturi accesibile, iar toate eforturile companiei raman orientate in aceasta directie”, a declarat Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administratie al Wienerberger Sisteme de Caramizi, Vanzari si Marketing.

Tendintele inregistrate in trimestrul 3 al anului au continuat si in ultimul trimestru din 2013. Cifra de afaceri s-a ridicat la 628,7 milioane euro si a crescut cu 3% fata de trimestrul 3 al anului anterior. EBITDA operational a crescut semnificativ, cu 27% fata de ultimele trei luni ale lui 2012, pana la 56 milioane euro in ultimul trimestru din 2013.

La nivel operational, Wienerberger intentioneaza sa se concentreze pe cresterea organica si in urmatorii ani. Grupul isi propune sa isi valorifice capacitatea de inovatie, solutiile premium in ceea ce priveste sistemele si materialele de constructii si furnizarea de servicii integrate pentru a genera crestere si pentru a-si extinde pozitia pe piata.
„Ne propunem sa atingem o crestere substantiala a cifrei de afaceri si castigurilor la nivelul intregului an, precum si sa revenim pe profit. Ma astept la un EBITDA operational de aprox. 300 milioane euro in 2014. Piata constructiilor rezidentiale noi din Europa ar trebui sa se stabilizeze sau chiar sa creasca usor, iar tendinta pozitiva din SUA ar trebui sa continue.(…) Pentru 2014 am stabilit un buget de 125 milioane euro pentru cheltuielile de investitii obisnuite, care includ operatiunile de mentenanta si imbunatatirile tehnologice”, a adaugat Heimo Scheuch.
Wienerberger a intrat pe piata din Romania in anul 1998 si detine trei unitati de productie la nivel local. Fabricile sunt localizate in Gura Ocnitei – Dambovita, Sibiu si Tritenii de Jos – Cluj.

Sus