Urare Craciun 2024

Vreți o zi relaxantă la piscină cu copiii? La ce trebuie să fiți atenți 

Copiii și bebelușii adoră să se joace în piscine! Dar joaca în apă și în jurul ei nu este lipsită de pericole. Pentru a preveni orice accident, există anumite reguli pe care trebuie să le respecte atât părinții, cât și copiii, când merg la piscină.

O zi în familie la piscină: sfaturi pentru părinți

În fiecare an, mai ales vara, în România se produc numeroase accidente nefericite. Chiar dacă copilul vostru a luat deja lecții de înot, există anumite reguli pe care, ca părinți, trebuie să le cunoașteți, astfel încât să puteți petrece o zi la piscină în siguranță alături de cei mici.

Principala recomandare este să nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați la o piscină sau în apropierea unei surse de apă. Copiii mici ar trebui să stea întotdeauna foarte aproape de voi, astfel încât să puteți interveni rapid în caz de nevoie. Copiii mici se pot îneca chiar și într-o baltă, fapt pe care majoritatea oamenilor nu îl cunosc. Atunci când un copil mic cade cu capul înainte în apă, nu se zbate și nu țipă; în schimb, rămâne nemișcat și nu reacționează. Dacă v-ați pierdut copilul din vedere, începeți prin a-l căuta în apă, pentru că minutele se scurg: trebuie să vă păstrați calmul cu orice preț și să acționați rapid.

Pentru a vă asigura că cel mic se poate distra în deplină siguranță la piscină, familiarizați-l cu apa încă de la o vârstă fragedă. În acest fel, nu le va fi teamă când va veni momentul să învețe să înoate. Un curs de înot rămâne cel mai bun mod de a-i învăța pe copii modul corect de a se comporta în apă și în preajma ei: ei învață principalele gesturi și mișcări de autosalvare pe care trebuie să le exerseze în apă.

De ce aveți nevoie pentru a merge la înot?

Atunci când mergeți la înot cu copiii, fie la piscină sau la mare, trebuie să vă gândiți la o serie de lucruri: costum de baie, pantofi de plajă, prosoape și halat de baie, precum și produse de îngrijire și haine de schimb pentru după înot.

O umbrelă, o pălărie, ochelari de soare, cremă de protecție solară și chiar tricouri anti-UV nu vor fi de prisos pentru a vă proteja pe voi și pe copii de soare.

Nu vă așteptați ca ce mici să petreacă tot timpul în apă, așa că asigurați-vă că aveți la dispoziție câteva jucării pentru pauze. Jucăriile sunt, de asemenea, esențiale în apă, așa că nu uitați să luați cu voi o minge sau o jucărie gonflabilă atunci când mergeți la piscină sau pe plajă cu copilul. În cele din urmă, împachetați câteva gustări sănătoase, deoarece joaca în apă vă face să vă fie foame și asigurați-vă că cei mici beau apă pentru a rămâne hidratați. Razele soarelui sunt periculoase, mai ales în plină vară. Așa că puneți întotdeauna o pălărie pe bebeluș în timpul și după înot pentru a-i proteja capul.

Bebelușul la piscină: ce trebuie să știți

Regulile care se aplică la piscină nu sunt aceleași pentru bebeluși ca pentru copiii ceva mai mari. Încă foarte fragili, cei mici trebuie să fie bine protejați pentru ca o zi la piscină să nu se transforme într-un coșmar.

Deoarece pielea și corpul unui bebeluș nu tolerează foarte bine lumina directă a soarelui și căldura, trebuie să vă protejați copilul în consecință. Stați întotdeauna la umbră. Totuși, acest lucru nu înseamnă că puteți renunța la crema de protecție solară: chiar și la umbră, bebelușul este expus la razele UV și trebuie protejat.

Când bebelușul are peste 6 luni, puteți testa dacă îi place sau nu să se joace în apă. Pentru a face acest test, temperatura apei trebuie să fie de cel puțin 28°C, deoarece corpul bebelușului nu poate încă să compenseze diferențele excesive de temperatură dintre apă și aer. În caz contrar, el ar putea suferi de diaree.

 

 

Sus