Oferte locuri de munca top

Vrei să ai un business eco? 4 moduri prin care tehnologia poate revoluționa sustenabilitatea

Sustenabilitatea a devenit o preocupare tot mai mare în ziua de astăzi, atât pentru guverne, cât și în rândul afacerilor din diverse domenii. Progresele tehnologice din ultimii ani au contribuit la găsirea de noi soluții pentru creșterea durabilității. Astfel, tehnologia de ultimă generație nu doar ne face viața mai ușoară, dar poate fi și cheia pentru protejarea mediului.

Iată care sunt cele mai interesante tehnologii ale momentului, necesare pentru afaceri sustenabile:

  • Internetul obiectelor

Internetul obiectelor sau IoT se referă la rețeaua în creștere a dispozitivelor conectate la internet, în viața de zi cu zi. Unul dintre avantajele cheie ale IoT este capacitatea de a monitoriza activitatea tuturor dispozitivelor, ceea ce poate ajuta în misiunea de a avea o lume mai sustenabilă. Cum funcționează această tehnologie? Utilizarea dispozitivelor compatibile cu IoT îți poate ajuta afacerea să evite risipa de energie, dar și la crearea unei evidențe mai bune a materiei prime și a liniei de producție.

  • Analizele Big Data

Big Data este esențial pentru marketingul online, dar poate, de asemenea, să ajute și la sustenabilitate. Colectând și analizând grupuri mari de informații, companiile vor fi la curent cu ultimele schimbări în domeniu în ceea ce privește durabilitatea și impactul producției asupra mediului. Aceste informații pot oferi întreprinderilor mici și mijlocii o imagine asupra impactului ecologic general și pot calcula posibilele riscuri de mediu.

  • Analiza BAT

BAT sau cele mai bune tehnologii disponibile reprezintă tehnici avansate și dovedite pentru prevenirea și controlul emisiilor industriale și al impactului asupra mediului cauzat de instalațiile folosite. În ultimii ani, un număr tot mai mare de guverne, inclusiv cele din UE, utilizează BAT ca mijloc de identificare și stabilire a limitei de emisie determinate tehnic pentru instalațiile industriale.

Analiza BAT permite stabilirea condițiilor de autorizare care se bazează pe o abordare participativă, pentru a contribui astfel la protecția sănătății angajaților și consumatorilor, precum și la protejarea mediului. Pentru a te asigura că afacerea ta poate obține rezultate cât mai sustenabile, poți lăsa toate aceste procese în mâinile experților de la Stratos.ro, care te vor ajuta să obții o autorizație de mediu adaptată domeniului în care activează afacerea ta. Condițiile de autorizare pentru BAT pot include cerințe tehnice, monitorizarea emisiilor, precum și un raport al consumului de deșeuri.

  • Agricultura de precizie

Dacă compania ta activează în domeniul agriculturii, această tehnologie te ajută ca  practicile agricole să fie mai precise și controlate. De la vehiculele de recoltare, la senzorii în sistemele de irigații, agricultura de precizie îi ajută pe fermieri să profite la maximum de culturile lor. Această precizie poate reduce în mod semnificativ deșeurile și poate crește randamentul.

Tehnologia axată pe durabilitate este acum piesa de bază a multor industrii și va continua să îmbunătățească modul în care se desfășoară afacerile pe viitor. Așadar, pentru a avea o afacere sustenabilă, este important să fii la curent cu toate noutățile în materie de tehnologie, dar și să apelezi la experți în domeniu, care să-ți ofere consultanță de mediu pentru afacerea ta.

Sus