Guvernul se pregătește să exproprieze o suprafață totală de 18.031 mp pentru construirea unui amplasament suplimentar din Autostrada Sebeș – Turda. Cuantumul total al fondului de despăgubire se ridică la 229 mii lei.
În capul de afiș al listei de indemnizații se află un o suprafață extravilană, încadrată ca teren arabil, a cărui contravaloare a fost estimată la 47.360 de lei.
Sumele alocate din bugetul de stat vor fi distribuite către proprietarii imobilelor în cauză, în termen de maxim 30 de zile de la data la care a fost depusă solicitarea.
51 de persoane ce urmează a fi expropriate și, ulterior, despăgubite
Data limită până la care toate persoanele fizice sau juridice interesate pot transmite propuneri, opinii și sugestii către Ministerul Transporturilor este 21 noiembrie.
„Planul cu amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes naţional se aduce la cunoştinţă publică prin afişarea la sediul consiliilor locale implicate şi respectiv, prin afişare pe pagina proprie de internet a expropriatorului (…) Planurile cu amplasamentul lucrării au fost avizate de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba, în conformitate cu prevederile Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, cu modificările şi completările ulterioare, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificările şi completările ulterioare şi a Hotărârii Guvernului nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a acesteia”, se adaugă în motivarea publicată de Executiv.
Cabinetul precizează că o parte din imobilele din zona respectivă nu au fost înscrise de către proprietar în cartea funciară (Legea nr 7/1996).
Nu în ultimul rând, în documentul publicat de Guvern se mai menționează că pe coridorul de expropriere nu există imobile ce ar putea constitui monumente istorice (Legea nr. 422/2001).
Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016