În județul Maramureș se fac în prezent demersurile necesare pentru înființarea companiei care va gestiona parcurile industriale și totodată se pregătesc parteneriatele cu primăriile care dețin terenuri în zonele vizate. Ulterior, vor fi depuse cereri de finanțare din fonduri europene în vederea realizării infrastructurii de care au nevoie aceste parcuri pentru a fi funcționale și atractive pentru investitori.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a discutat acest aspect cu reprezentanţii Uniunii Naționale a Patronatului Român.
”Am purtat discuții cu Uniunea Națională a Patronatului Român pe tema înființării unei comisii consultative în care să se regăsească reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile din Maramureș. Cred într-un parteneriat real cu mediul de afaceri, sunt deschis la ideea înființării acestei comisii consultative și voi începe curând discuțiile cu antreprenorii pentru a face funcțional cât mai repede acest demers. Am discutat concret despre parcurile industriale, științifice și tehnologice pe care urmează să le dezvoltăm în Maramureș”, a punctat Ionel Bogdan.
Parcurile industriale, științifice sau tehnologice sunt atractive pentru investitori. Dezvoltatorii își doresc siguranța că vor beneficia de facilități importante precum reduceri de taxe și impozite, stabilirea unor chirii anuale sub nivelul pieței, că vor avea acces la infrastructură, vor găsi cu ușurință forță de muncă, precum și alte beneficii atât de necesare pentru dezvoltarea mediului economic.
Polul principal de deschidere pentru infrastructura aeriană a județului este Aeroportul Internațional Maramureș.
Președintele Ionel Bogdan a subliniat faptul că, împreună cu operatorii, se caută soluții pentru a deschide în acest an rute externe. Însă are în vedere evoluția pandemiei și consecințele economice cauzate de acest aspect.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020