Oferte locuri de munca top

VENTUS Compact – noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS

VTS are plăcerea de a introduce noua linie de

unități compacte de tratare a aerului sub numele de VENTUS Compact

 

Principalele caracteristici distinctive ale liniei de produse noi sunt:

 • structura solidă cu dimensiuni compacte,
 • sistem de recuperare a energiei de înaltă eficiență
 • economie de energie și motoare EC silențioase din clasa IE4 +,
 • durată de viață marea Filtrelor de aer Plane cu pliuri mici,
 • sisteme avansate de control și circuitele de forță, care sunt pre-instalate și configurate de producător

Unitățile sunt disponibile în două variante, fie suspendate pe tavan, fie montate pe podea.

Recuperarea energiei

Toate unitatile de tratare a aerului VENTUS Compact respecta prevederile directivei KE 1253, cunoscută sub numele de ECODESIGN. Conformitatea cu regulamentul a fost îndeplinită prin aplicarea sistemelor de recuperare a energiei care ajung până la 92% (unități suspendate) și până la 86% (pentru cele montate pe podea)

Blocuri hexagonale de recuperare a energiei cu flux incrucisat pentru unitățile suspendate

rrg

Recuperatoare rotative pentru unitățile montate pe podea

Unitățile suspendate au fost echipate cu recuperatoare hexagonale cu randament ridicat, cu un by-pass suplimentar pentru protecția împotriva înghețului. Recuperatorul prevede recuperarea de energie, atât vara cât și iarna,transferând-o de la fluxul de aer de evacuare la fluxul de aer furnizat, asigurând o separare excelentă între fluxuri (fără contaminare încrucișată).

La unitățile de tratare a aerului montate pe podea, au fost utilizate recuperatoare rotative cu eficiență ridicată, cu un motor EC. Acest recuperator rotativ asigură recuperarea energiei cu recuperare latentă a căldurii în toate anotimpurile.

Transferul natural de umidificare a roții rotative îmbunătățește semnificativ calitatea aerului furnizat în timpul iernii, prevenind uscarea excesivă a aerului în procesul de încălzire. În sistemele cu umidificare a aerului, aplicarea sistemelor de recuperare a energiei pe roți rotative reduce semnificativ costul de umidificare. Sistemul de automatizare previne înghețarea roții rotative în timpul iernii și optimizează eficiența recuperării energiei prin măsurarea aerului care trece prin schimbător și reglarea ușoară a vitezei de rotație a rotorului, precum și prin mijloace suplimentare de gestionare a fluxului de aer. Miscarea schimbătorului rotativ se bazează pe motoare EC, a căror eficiență este în esență constantă, indiferent de setările de revoluție.

În majoritatea aplicațiilor, nu apare condensul din partea roții, ceea ce reprezintă un beneficiu suplimentar, în special pentru unitățile instalate în exterior.

Motoarele EC

Seturile de ventilatoare au fost echipate cu motoare EC de înaltă eficiență cu o clasă de economisire a energiei care depășește cu mult cerințele privind eficiența motorului cu clasa IE4.

Cele mai importante avantaje ale motoarelor EC includ:

 • control ușor,
 • transformarea energiei electrice foarte eficiente în putere mecanică,
 • În esență, eficienta ridicată constanta, într- o gamă largă de turații,
 • dimensiuni mici ale cadrelor,
 • operare silențioasă,

ro_pana-la-93-eficienta

tabela_en

Filtre Plane cu pliuri mici

Tehnologia Plane cu pliuri mici reprezintă o nouă abordare a designului și fabricării filtrului de aer. Această schimbare a designului asigură o suprafață de filtrare mult mai mare, care permite o absorbție echivalentă cu aceeasi suprafață ca și cea ocupata de filtrele cu panouri tradiționale. Filtrele sunt compuse din microfibre ultra-subțiri, care sunt acoperite de un liant special, condensat. Bilele de aderență asigură uniformitatea fluxului de aer și a rezistenței filtrului. Filtrele Plane cu pliuri mici au fost testate și proiectate pentru aplicații în sistemele de ventilație care necesită filtrare de la medie până la înaltă eficiență, cum ar fi: spitale, centre de sănătate, instituții de învățământ, fabrici de microprocesoare și multe altele. Un filtru Plan cu pliuri mici se caracterizează printr-o durabilitate mult mai mare decât cea tradițională.

filtry

Ca standard, echipamentele sunt echipate cu următoarele filtre Plane cu pliuri mici:

 1. * pe partea de introducere – în clasa EU 7
 2. * pe partea de evacuare – în clasa EU 5
 3. * Opțional există un filtru suplimentar de aer în clasa EU9

 

 

 

 

AUTOMATIZARE INTEGRATĂ MULTIFUNCȚIONALĂ

Unitățile compacte de tratare a aerului sunt livrate cu cablare din fabrică, cu sisteme de control pre-instalate și preconfigurate conform aplicației indicate de instrumentul de selecție CCOL4.

Singurele elemente care necesită instalare completă sunt componentele sistemului de control legate de funcțiile suplimentare de tratare a aerului, de asemenea senzorii de temperatură pentru conducte și dispozitivele de acționare. Clapetele de aer nu sunt montate din fabrică pe unități, ceea ce oferă clientului posibilitatea de a alege cea mai bună locație de montare. De asemenea, în cazul funcțiilor suplimentare de tratare a aerului adăugate la unitatea principală, clapeta poate fi instalata în aval de ultima componentă.

Toate componentele sursei de alimentare sunt conectate prin intermediul casetei montate din fabrică pe peretele exterior al AHU.

La amplasarea comenzilor în interiorul carcasei se obține spațiu suplimentar, care în soluțiile tradiționale trebuie să fie rezervat pentru tabloul de alimentare și de control.

În afară de algoritmii de bază pentru controlul și protecția funcționării unității de tratare a aerului, comenzile instalate asigură, de asemenea:

 • monitorizarea continuă a contaminării filtrelor,
 • măsurarea electronică și reglarea automată a performanței, adică funcția care adaptează puterea ventilatorului la cerințele sistemului,
 • menținerea nivelurilor de funcționare a ventilatoarelor, indiferent de nivelul de contaminare al filtrului și de nivelul de deschidere al clapetei de by-pass,
 • un algoritm dinamic de prognozare a stării de congelare și, prin urmare, extinderea operațiunii de recuperare în intervalul de temperaturi scăzute,
 • adaptarea punctului operațional al ventilatorului la nevoile reale ale sistemului de ventilație,
 • comunicare cu sistemele BMS
 • vizualizarea funcționării unității de tratare a aerului cu ajutorul unui browser de internet

automatyka

Exemple de vizualizări ale funcțiilor de automatizare în unitățile de tratare a aerului VENTUS

wiz1

wiz2

 

Unități de tartare aer suspendate compacte

Domeniul de aplicare al seriei tip de unități suspendate de tratare a aerului acoperă 5 unități cu o capacitate cuprinsă între 250 m3/h și 3.300 m3/h

Dimensiuni comune pentru toate taliile

ro_suspended_dimensiuni-comune-pentru-toate-taliile

Gama debite – la aplicarea unor funcții suplimentare, poate fi necesară creșterea vitezei minime a aerului

podwieszana

ro_icon_suspended

Un bloc compact cuprinde:

 • Recuperarator hexagonal cu randament ridicat, cu o funcție de by-pass care protejează schimbătorul împotriva înghețului.
 • Sisteme de ventilatoare silențioase cu motoare EC, cu clasa de economisire a energiei IE4 +,
 • Filtre de aer Plane cu pliuri mici foarte absorbante cu clasa de filtrare EU7 pe partea de introducere și EU5 pe partea de evacuare
 • Controlere avansate din construcție care permit monitorizarea, protecția și optimizarea performanțelor unității.

Înălțimea mică a dispozitivelor ar trebui luată în considerare, deoarece permite montarea flexibilă a dispozitivului.

ro_suspended_hight

Unitățile suspendate sunt oferite pe baza blocurilor funcționale și a funcțiilor suplimentare, cum ar fi: un filtru de aer EU9, un încălzitor de apă sau electric, un răcitor cu apă sau cu expansiune directă precum și un amortizor de zgomot și secțiune goala.

Lungimile secțiunilor

ro_syspended_lungimile-sectiunilor

Accesorii adaptare tubulatură

ro_suspended_accesorii-adaptare-tubulatura

Unități de tratare aer compacte verticale

Domeniul de aplicare al seriei de tipuri de unități de tratare a aerului verticale acoperă 8 unități cu o capacitate cuprinsă între 840 m3 / h și 16.500 m3 / h

Dimensiuni comune pentru toate taliile

ro_standind_dimensiuni-comune-pentru-toate-taliile

 

Gama debite  – la aplicarea unor funcții suplimentare, poate fi necesară creșterea vitezei minime a aerului

Inaltime  –

 stojaca  ro_staning_lenght

ro_icon_standing

Un bloc compact constă, printre altele, în:

 • un recuperator rotativ foarte eficient, cu unitate bazată pe un motor EC de clasă IE4 +
 • Ventilatoare silențioase cu motor EC cu clasa IE4 +
 • Filtre de aer Plane cu pliuri mici foarte absorbante cu clasa de filtrare EU7 pe partea de introducere și EU5 pe partea de evacuare
 • Sistemul încorporat de automatizare avansată de control și protecție, cu funcția de optimizare a funcționării dispozitivului.

Lungimea unităților de bază

ro_standing_lungimile-unitatilor-de-baza

Lungimea funcțiilor suplimentare de tratare a aerului

ro_standing_lungimile-functiilor-aditionale-tratarii-aerului

 

Fără îndoială, cel mai puternic avantaj al unităților suspendate este faptul că, în ultima etapă de fabricare a acestora, toți parametrii de funcționare ai unității sunt setați din fabrică, ceea ce le face gata pentru a rula imediat după instalare. Atât parametrii de funcționare ai motorului cât și automatizarea sunt preconfigurate și întregul sistem este testat înainte de expedierea către client.

Dimensiunile VVS010 și VVS015 sunt disponibile pentru vânzare, iar celelalte dimensiuni ale unităților de tratare a aerului suspendate și verticale vor fi disponibile în a doua jumătate a anului 2018.

ro_vts_mailing_ventus-compact-ikonki_01

ro_vts_mailing_ventus-compact-ikonki_02 ro_vts_mailing_ventus-compact-ikonki_03 ro_vts_mailing_ventus-compact-ikonki_04

 

 

Sus