Oferte locuri de munca top

Venituri in scadere pentru Concefa

Veniturile realizate de constructorul Concefa in 2013 s-au ridicat la suma de 16,2 milioane lei, in scadere comparativ cu cele realizate in 2012, de 22,73 milioane lei, potrivit datelor financiare preliminare publicate de companie.
Rezultatul din exploatare al Concefa a fost de 16,72 milioane lei, in scadere drastica fata de cel inregistrat in 2012 , de 49,74 milioane lei.
Concefa a inregistrat anul trecut un profit net de 17,2 milioane lei, mult mai mic decat cel din 2012, de 53,19 milioane lei.
Scaderea veniturilor realizate in perioada 2013 este rezultatul procedurii generale a insolventei deschisa in data de 14 martie 2012,care a avut ca efect reducerea numarului de contracte, societatea fiind in imposibilitatea participarii la licitatii, precizeaza in raport reprezentantii societatii.
In decursul anului trecut au fost luate masuri de reducere a costurilor cu angajatii, leasingurile si alte costuri operationale, proces care este inca in desfasurare. S-a intocmit si s-a implementat un buget de venituri si cheltuieli raportat la contractele in vigoare existente si s-a incercat corelarea costurilor operationale cu acestea.
Societatea a inceput sa participe la licitatii pentru lucrari in calitate de sustinator tehnic si financiar al unei alte societati in vederea obtinerii de noi contracte.
Totodata au fost scoase la vanzare mai multe active ale societatii care nu sunt necesare implementarii unui plan de reorganizare a activitatii in vederea reducerii costurilor cu paza si conservarea acestora.
Compania a incheiat anul cu datorii in valoare de 163,97 milioane lei, in usoara scadera fata de anul precedent cand datoriile Concefa s-au ridicat la 167,03 milioane lei.
Societatea urmareste achitarea datoriilor si reducerea costurilor companiei constand in cheltuieli de intretinere si paza prin scoaterea la vanzare prin licitatie a unei parti a activelor non core bussines. In anul 2013 au fost valorificate mai multe bunuri imobile a caror valoare insumeaza 1.31 milioane euro. Parte din sumele rezultate din valorificare,respectiv 1 miliona euro au fost distribuite catre societatile bancare in favoarea carora acestea erau ipotecate.
Activele societatii Concefa se ridicau la finele anului trecut la valoarea de 108,8 milioane lei, In urma cu an Concefa avea active in suma de 129,48 milioane lei.
Procedura insolventei fata de SC Concefa SA a fost deschisa la cererea societatii in data de 14 martie 2012. In momentul de fata societatea se afla in perioada de observatie in cadrul procedurii generale de insolventa.

Sus