Oferte locuri de munca top

Piata europeana i-a majorat veniturile companiei HeidelbergCement

poza-7Producătorul de materiale de construcţii HeidelbergCement a raportat vânzări în creștere în intervalul iulie-septembrie 2016 pe fondul creșterii cererii în special pe piaţa europeană unde vânzările de ciment, mix de asfalt și asfalt au continuat să crească.

Vânzările de ciment și clincher ale grupului au crescut cu 52% până la peste 33 de milioane de tone, comparativ cu 21,8 milioane tone în aceeași perioadă a anului trecut.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată în nordul și estul Europei, dar și în Asia Centrală.

Volumul vânzărilor de agregate a crescut în perioada analizată cu 11% până la peste 80 de milioane de tone. Vânzările de mixuri de beton au crescut cu 29% până la peste 12 milioane mc.

Cifrele pentru intervalul ianuarie – septembrie 2016 arată o creștere a volumului vândut de ciment și asfalt cu 4% până la 94,2 milioane de tone, faţă de aproape 91 de milioane tone în 2015. Vânzările de agregate au crescut cu 3% până la 214 milioane de tone iar vânzările de mix de beton au crescut cu 2% .

Veniturile și veniturile operaţionale au crescut, de asemenea, și în urma preluării definitive a Italcementi. Venitul grupului a crescut cu 25% în T3 2016 până la 4,5 miliarde de euro faţă de 3,6 miliarde de euro în aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile operaţionale brute ale perioadei au crescut cu aproximativ 17% până la peste un miliard de euro.

“În T3 am înregistrat o creștere în termeni operaţionali în ciuda condiţiilor dificile de pe unele pieţe. Integrarea Italcementi este mai rapidă decât ne-am așteptat și suntem încrezători că vom putea să depășim pragul sinergiei de 400 de milioane de euro și să ne continuăm creșterea”, a declarat Bernd Scheifele, CEO al HeidelbergCement.

Valoarea profitului în T3 a scăzut până la 384 de milioane de euro, faţă de anul trecut când era de 520 de milioane de euro.

În primele nouă luni din 2016 venitul grupului a crescut semnificativ cu 8,5% până la 10,9 miliarde de euro, iar veniturile operaţionale brute au crescut cu 10,7% până la 2,1 miliarde de euro.

La sfârșitul lunii septembrie numărul de angajaţi ai grupului a crescut cu peste 15 mii, până la 61 de mii ca urmare a preluării Italcementi.

Valoarea datoriilor nete a crescut cu 2,9 miliarde de euro în T3 până la 8,87 miliarde de euro ca urmare a achiziţiei producătorului italian de materiale de construcţii.

Prognoza reprezentanţilor grupului pentru 2016 este una de dezvoltare și creștere a volumului de vânzări de ciment, agregate, mixuri de asfalt.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus