Oferte locuri de munca top

Veka a incheiat procesul de preluare a Gealan

2320.jpg Veka AG, producatori de sisteme de profile din PVC pentru ferestre, usi si rulouri a incheiat cu succes procesul de preluare a competitorului sau german Gealan Holding GmbH. Aceasta achizitie, ce implica preluarea tuturor subsidiarelor si activitatilor Gealan din Europa, a primit aprobarea atat din partea Consiliul Concurentei Federal, cat si a institutiilor omoloage la nivel european.
Aceasta tranzactie nu aduce schimbari pentru locatia de productie de la Sendenhorst, nici pentru celelalte locatii noi ale grupului de companii.
Datorita pozitionarilor pe segmente diferite ale celor doua companii pe pietele nationale in care isi desfasoara activitatile, Veka AG va pastra Gealan in forma actuala, iar activitatea operativa se va desfasura in continuare la fel, doar propietarul schimbandu-se. Ambele branduri vor continua sa existe si pe viitor, separat unul de celalalt.
Andreas Hartleif, CEO Veka AG, a declarat:
„In acest moment ne aflam in plin proces de planificare a strategiei celor doua branduri, acesta implicand o serie de evaluari interne si externe pentru identificarea tuturor oportunitatilor de dezvoltare. Achizitia si provocarea de a raspunde cerintelor pietei sub noua formula reprezinta o importanta directie in viitoarea orientare strategica a grupului Veka. Sunt sigur ca nu doar clientii, ci si angajatii identifica perspectivele extraordinare care ni se deschid. Prin motivatia puternica, spiritul inovator si strategia potrivita vom putea modela semnificativ, in urmatorii ani, sectorul profilelor de ferestre.”
Afacere de familie, Grupul Veka are peste 3600 de angajati in 25 de subsidiare pe trei continente din intreaga lume. 1300 dintre acestia lucreaza in sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania. Grupul Veka a generat o cifra de afaceri de 793 de milioane de euro in 2013. Prin aceasta achizitie a Gealan Holding GmbH de la fondul de investitii Halder, grupul si-a marit personalul cu 1150 de angajati, iar cifra de afaceri anuala va atinge o valoare de peste 1 miliard de euro.

Sus