Oferte locuri de munca top

Vanzarile Lafarge au scazut cu 4% in prima parte a anului

Vanzarile Lafarge au inregistrat o scadere de 4% in primele sase luni ale anului la 6 miliarde de euro si o scadere de 5% in ultimele trei luni.
Neluand in calcul ratele de schimb si deprecierea euro compania a inregistrat o crestere de 6% in primele 6 luni ale anului si o crestere de 3 % in trimestrul al doilea. De asemenea a inregistrat un castig punctual de 20 de milioane de euro in primele trei luni ale anului.
„Am experimentat trei luni de crestere solida. Marja de imbunatatire reflecta succesul nostru in reducerea costurilor si promovarea solutiilor si a produselor noastre inovatoare. Urmarim in continuare atingerea obiectivului nostru din 2014, acela a genera mai mult de 600 de milioane euro prin demersurile de reducere a costurilor si de inovare. Acest lucru va duce la reducerea datoriei noastre nete la mai putin de 9 miliarde de euro pana la sfarsitul anului”, a declarat Bruno Lafont, Presedinte si Chief Executive Officer al Lafarge.
Reprezentantii Lafarge se asteapta la o crestere a pietei de ciment cu 2-5% in 2014 si asteapta primele semne de redresare in Europa, in timp ce in America de Nord piata a inceput deja sa creasca, se arata in raportul companiei.

De asemenea compania a anuntat continuarea demersurilor de fuziune cu Holcim si finalizarea procesului la inceputul lui 2015.

Sus