Oferte locuri de munca top

Vânzări în scădere cu 3% pentru Lafarge

Medgidia_cement_plant_RomaniaVânzările producătorului de ciment Lafarge au scăzut cu 3% în perioada iunie septembrie la 9,6 miliarde de euro în timp ce veniturile operaţionale ale companiei au scăzut cu 1%.

Particularitatea intervalului iunie-septembrie este că prin reducerea costurilor şi inovaţie au fost economisiţi 75 de milioane de euro respectiv 60 de milioane de euro. Pentru primele nouă luni aceste măsuri au contribuit cu 425 de milioane de euro cu o previziune de 600 de milioane de euro până la sfârşitul lui 2014. Preţul cimentului a rămas constant în perioada analizată cu o creştere anuală a preţului de 2,2%.

După o creştere solidă în primele şase luni ale anului, volumul vânzărilor a scăzut în Europa şi cel mai mult în Franţa şi în Iraq. S-au înregistrat creşteri ale vânzărilor în Statele Unite şi în noile reprezentanţe din Rusia şi India, precizează reprezentanţii Lafarge în raportul de activitate. Volumul de ciment comercializat excluzând situaţia Iraq-ului este în creştere cu 6% în primele 9 luni şi cu 3% mai mare în perioada iunie-septembrie.

Odată cu notificarea Comisiei Europene privind fuziunea cu Holcim toate condiţiile privind notificarea instituţiilor au fost îndeplinite, se mai arată în raport.

Sus