Oferte locuri de munca top

Urmeaza sa fie aprobat PUZ-ul pentru tronsonul II al diametralei Buzesti – Uranus

58.jpg Primaria Muncipiului Bucuresti a intreprins demersurile pentru a putea incepe lucrarile la al doilea tronson al diametralei Nord-Sud Buzesti – Uranus. Municipalitatea a elaborat Planul Urbanistic Zonal aferent portiunii cuprinse intre str. B. P. Hasedeu – str. Uranus – Calea Rahovei si a obtinut avizele necesare.
Proiectul propune modernizarea retelei stradale existente, precum si constructia unui pasaj rutier subteran pe sub dealul Parlamentului, cu rampe de acces in str. B. P. Hasedeu si Str. Uranus. Tunelul va trece printre cladirea Parlamentului si viitoarea Catedrala a Mantuirii Neamului.
Astazi este ultima zi in care proiectul de hotarare pentru aprobarea PUZ-ului se mai afla in dezbatere publica pe site-ul oficial al Primariei.
PUZ-ul a fost elaborat de Metroul SA (proiectant general) si Urbis „90 – Atelier de Urbanism (elaborator). Documentul analizeaza o suprafata de circa 40 de hectare, de la intersectia str. B. P. Hasdeu cu Spaiul Independentei, pana la intersectia Bd. Tudor Vladimirescu cu Soseaua Viilor.
„Prin realizarea acestui proiect se asigura imbunatatirea infrastructurii, reabilitarea si marirea capacitatilor retelelor publice edilitare, cresterea performantei transportului public prin modernizarea liniilor de tramvai, incurajarea transportului alternativ ecologic prin prevederea pistelor pentru biciclete. Se urmareste totodata realizareau unor spatii publcie de calitate”, se arata in documentatie. Lucrarile la primul tronson al diametralei Buzesti – Uranus, cuprins intre Piata Victoriei si Str. Vasile Parvan, au fost finalizate in cursul lunii decembrie 2013.

Sus