Solplanet x AeroFix

Un program de calificare a lucratorilor de finisari a fost lansat

Un program ce vizeaza cresterea calificarii lucratorilor de finisari in constructii a fost lansat in aceasta saptamana de compania Henkel Romania.
Doua cursuri de formare profesionala vor fi puse la dispozitie viitorilor participanti, cel pentru lucratori finisori pentru constructii si cel pentru mozaicari-faiantari.
Proiectul va fi implementat la nivel national in decursul a 18 luni. Cursurile vor fi co-finantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
„Beneficiile acestui program national sunt cu atat mai mari cu cat participantii la proiect vor avea sanse sporite pentru locuri de munca mai sigure, ca urmare a cresterii nivelului de productivitate individuala si a nivelului de competenta profesionala. Mai mult decat atat, posibilitatea gasirii facile a unui loc de munca, dezvoltarea de parteneriate durabile, cunoasterea celor mai noi materiale si tehnologii de lucru, reprezinta premisele unui proiect educational eficient”, precizeaza reprezentantii Henkel.
Se vor derula 37 de programe de calificare 34 pentru ocupatia „Lucrator finisor pentru constructii” si trei pentru ocupatia „Mozaicar-faiantar”.
Proiectul vizeaza certificarea a cel putin 592 de muncitori din cei 740 de muncitori participanti.

Sus