La un an dupa inceperea lucrarilor un nou corp de cladire a fost inaugurat in cadrului Spitalului Clinic de Ortopedie si Traumatologie Foisor din Capitala.
Investitia face parte din proiectul de extindere si modernizare a Spitalului Foisor ce vizeaza marirea capacitatii spitalului de la 119 paturi la 247 paturi si a numarului salilor de operatie – de la 5 la 8 sali de operatie. Valoarea totala a investitiei se va ridica la suma 141,83 milioane lei.
Totodata la Spitalul Foisor va fi creata o sectie ATI la standarde europene prin realizarea unui sistem modern de monitorizare a pacientilor.
Cu ocazia inaugurarii noului corp de cladira Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat:
„Corpul de spital pe care-l vizitam astazi a fost construit intr-un an de zile, cu tot cu finisaje si cu dotari. Este vorba despre saloane ultramoderne, demne de anii in care traim. Este unul din spitalele modernizate, cu toate utilitatile necesare unei unitati medicale de nivel european. Cred ca si romanii au dreptul sa beneficieze de un spital ultramodern, unde se practica interventii chirurgicale de inalta tehnicitate”.
Ansamblul Spitalului Clinic de Ortopedie si Traumatologie Foisor va fi alcatuit din corpul A (existent) si cinci cladiri astfel:
Corpul A existent (Subsol + Parter + 1etaj + Mansarda) care va fi consolidat, restaurat si modernizat. Corpul A se va constitui drept un pilon de continuitate intre arhitectura traditionala si cea moderna cat si drept un filon al traditiei actului medical in domeniul ortopediei.
Corpul A1 va fi construit pe terenul liber cuprins intre Corpul A si Str. Traian. Cladirea va fi structurata pe 3 subsoluri destinate parcarii unui numar de 74 autoturisme. Subsolul 3 a fost astfel conformat incat sa poata fi utilizat drept adapost de protectie civila in caz de necesitate.
Corpul B1 (S+P+4E) spre Strada Pop de Basesti – finalizat adaposteste spatii de spitalizare (la etaje 1, 2, 3 si 4; 15 paturi / nivel), statia centrala de producere gaze medicale (oxigen, aer comprimat, vacuum), rezerva de butelii de oxigen, farmacie, laborator, vestiare personal cu grupuri sanitare, bloc alimentar.
Construirea Corpului D (S+P+4E+5-6E retras) si Corpului C (S2partial +S+P+2E) care vor avea urmatoarele functiuni: prosectura si laboratorul de anatomie patologica, fizioterapie, kinetoterapie, laborator imagistica (computer tomograf, radiologie), sala gipsare, spatii de spitalizare, bloc operator etc.
Construirea Corpului B2 (S+P) spre B-dul Ferdinand si spre Strada Iancu Capitanul – va avea la pater zona de primire – internari pacienti, in timp ce subsolul va adaposti spatii tehnice (centrala termica).
Proiectul prevede si amenajarea a 1.137 mp de spatii verzi, la parter, peste parcajul subteran – 851.00 mp, terase verzi peste parter si etajul 1 – 286.00 mp.
Spitalul va dispune de 84 de locuri de parcare, din care 10 la nivelul solului, 74 in subteran.