Oferte locuri de munca top

Un nou sistem de iluminat in Piata Sfatului din Brasov

Lucrarile de montare a noului sistem de iluminat public din Piata Sfatului a Brasovului au fost finalizate in aceasta saptamana.
George Scripcaru, primarul Brasovului, a precizat: „Piata Sfatului reprezinta unul dintre simbolurile care dau identitate Brasovului si de aceea trebuie sa ii acordam toata atentia noastra, iar iluminatul public este un element important al acestei zone. Acest proiect a venit cu un concept nou, eficient, care sa imbine istoria si arhitectura locului cu tehnologia. Ne-am propus sa redam orasului nostru atmosfera de la inceputul anilor 1.900, prin montarea de stalpi din fonta si aparate de iluminat care sa respecte forma celor de acum 100 de ani, insa realizate cu eficienta ridicata si design stilizat.”
Costurile pentru acest proiect sunt de aproximativ 40.000 de lei pentru fiecare sistem in parte si sunt suportate din bugetul local.
Acest sistem de iluminat functioneaza si in Roma, zona castelului Sant”Angelo, in Venetia si in Ravena.
Au fost montati noua stalpi, din care sase cu patru brate, iar cei trei dinspre latura strazii Muresenilor cu cate trei brate, cu corpuri de iluminat alungite, echipate cu lampi cu iodura metalica, cu o putere de 140 W fiecare, pentru o mai buna distributie a luminii pe toata suprafata Pietei Sfatului.

Sus