Oferte locuri de munca top

Un nou pod peste Dunare va costa peste 200 mil. euro

300px-2013-06_Donaubruecke_VidinConstructia celui de-al treilea pod peste Dunare va presupune costuri cuprinse intre 200 si 270 milioane euro potrivit studiilor de fezabilitate realizate, scrie presa bulgara.
Mai multe amplasamente sunt avute in vedere pentru realizarea noului pod peste Dunare: Bechet-Oryahova, Calarasi-Silistra, Giurgiu-Ruse, Turnu Magurele–Nikopol.
In urmatoarea etapa a studiilor se va decide daca viitorul pod va include o linie de cale ferata, ptrivit Novinite.com.
Romania si Bulgaria intentioneaza sa construiasca cat mai multe poduri pentru a lega zone defavorizate de pe cele doua maluri ale Dunarii. Astfel spera sa atraga investitori, sa mareasca traficul si sa dezvolte economia locala, a precizat Elean Gagov, expert al Ministerului Dezvoltarii Regionale din Bulgaria.
Locatia podului va fi aleasa in urmatoarele doua luni.

Romania si Bulgaria au inaugurat al doilea pod peste Dunare intre cele doua state in luna iulie 2013. Situat intre localitatile Calafat di Vidin, podul este utilizat atat pentru traficul feroviar cat si rutier si are o lungime de peste 1.970 m, latimea fiind de 31 m.
Podul face parte din coridorul paneuropean de transport care leaga (puncte terminale) orasul german Dresda de orasul Istanbul din Turcia si orasul Salonic din Grecia.

Sus