Solplanet x AeroFix

Un nou contract pentru reabilitarea blocurilor din Timisoara, incheiat

2471.jpg Sase blocuri de locuinte din Timisoara vor fi reabilitate termic in urma incheierii, la inceputul acestei saptamani, a unui contract de finantare prin Programul Operational Regional.
Valoarea totala a cererii de finantare contractate este de 4,5 milioane lei iar 2,62 milioane lei reprezinta valoarea finantarii nerambursabile.
Proiectul vizeaza reabilitarea a sase blocuri de locuinte cu 237 de apartamente, pe parcursul a 12 luni de implementare a proiectului contractat. Blocurile incluse in acest proiect se afla pe bulevardul Calea Torontalului, strada Brandusei, bulevardul Calea Martirilor, Calea Aradului, bulevardul Liviu Rebreanu si Calea Sever Bocu.
Finantarea nerambursabila se acorda in cadrul Axei Prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere” si a domeniului major de interventie. Acest domeniu major a fost introdus in cadrul programului incepand cu finalul anului 2012, cand au fost alocate fonduri nerambursabile pentru reabilitarea blocurilor de locuinte.
Aceasta cerere de finantare – „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Timisoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/luna – faza 3” – face parte dintr-o serie de cinci cereri de finantare (incluzand 51 de blocuri) depuse, pana in prezent, de catre Municipiul Timisoara in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea termica a blocurilor.
Proiectele de reabilitare termica a blocurilor de locuinte depuse spre finantare, pana in prezent, de catre Primaria Municipiului Timisoara au o valoare totala de 43,95 milioane lei si o valoare a finantarii nerambursabile de 24,74 miloane lei.
Regiunea de dezvoltare Vest are alocata suma de 9,06 milioane euro (finantare din bugetul de stat si Fondul European pentru Dezvoltare Regionala) pentru proiectele de reabilitare termica a blocurilor de locuinte.

Sus