Oferte locuri de munca top

Un nou apel de proiecte a fost lansat in cadrul POR

In perioada 12 martie – 16 mai vor putea fi depuse noi cereri de finantare prin Programul Operational Regional 2007-2013 (POR), Domeniul Major de interventie 3.4 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Noul apel de proiecte lansat in data de 10 martie are o co-finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) in valoare de 150 de milioane de euro, cu posibilitatea suplimentarii pana la 200 de milioane de euro si vizeaza finalizarea investitiilor incepute din alte surse de finantare si care, in prezent, stagneaza din lipsa de fonduri.
Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a declarat:
„Este vorba de realocarea sumei de 240 de milioane de euro din Programul Operational Sectorial de Transport si Programul Operational Sectorial de Mediu, din care aproximativ 200 de milioane de euro vor fi repartizate pentru continuarea si finalizarea investitiilor la scoli, iar 40 de milioane de euro pentru continuarea investitiilor la o serie de spitale.”

Realocarea, prin care bugetul DMI 3.4 a crescut cu peste 65%, de la 242 de milioane de euro (alocare initiala) la 379 de milioane de euro, cu posibilitatea de a ajunge la 429 de milioane de euro, a fost decisa la sfarsitul anului trecut.
„Incepand de miercuri, 12 martie, autoritatile locale pot depune proiecte. Vor fi 30 de zile (prima etapa) in care vom evalua aici, la minister, procedurile de achizitie folosite la investitiile respective, pentru a nu exista niciun risc ca, ulterior, la vreun control, sa apara posibilitatea nedorita a unor corectii financiare. Toate proiectele care vor trece de acest filtru vor intra in etapa doi – vor aduce toate documentele si vom semna contractele pentru finantare. O alta conditie obligatorie o reprezinta finalizarea investitiilor pana la 31 decembrie 2015.”, a mai adaugat ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Sus