O firmă care se ocupă de vânzarea cu ridicata a materialor de construcții intenționează să achiziționeze o societate românească cu același obiect de activitate.
Compania ce intenționează să preia afacerea va trebui să parcurgă protocolul prevăzut de lege pentru a stabili dacă tranzacția poate fi autorizată.
Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Max Bau Materiale SRL Brașov intenționează să preia societatea Dragmat SRL Buzău.
Max Bau Materiale SRL face parte din grupul Telemos Capital și are ca obiect principal de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare.
Dragmat SRL din Buzău activează, de asemenea, în domeniul distribuției de materiale de construcții.
Potrivit celor mai recente date de la Ministerul Finanțelor:
Max Bau Materiale SRL Brașov, deținută de Maxbau SARL Luxemburg, a realizat în anul 2020 o cifră de afaceri de aproape 111 milioane de lei, cu un număr mediu de 84 de angajați, rezultatul fiind pierdere de peste 2,3 milioane de lei.
Dragmat SRL Buzău, deținută de un investitor român, a realizat în anul 2020 o cifră de afaceri de peste 61 milioane de lei și un profit de peste 2,4 milioane de lei, cu un număr de 19 angajați.
În conformitate cu prevederile Legii, această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.
Autoritatea de concurenţă va evalua această operațiune în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021
Din ștart se poate observa că Max Bau Materiale SRL, deținută de Max Bau SARL Luxemburg, firmă cu capital străin, care are o cifră de afaceri realizată în 2020 de aproape 111 milioane de lei, cu un număr mediu de angajați de 84 și are o pierdere de peste 2,3 milioane de lei. Cum poate cumpăra, Max Bau Materiale SRL, firmă cu capital străin fără profit realizat (probabil profitul a fost externat la patria mamă a capitalului prin diferite tehnici financiare, ca de exemplu; salarii mari la străinii din bordul societății, în discordanță salarii mizerabile plătite angajaților români, ori probabil aducând materiale, utilaje, etc, de la patria mamă a capitalului, materiale, utilaje, supraevaluate de zeci de ori, pentru ca investiția-dezvoltarea să pară mare ca valoare, ori alte scheme de scoatere a profitului din țară ). Dacă aperi pe sărmanii de români jefuiți de străinii care au acaparat, oneros, prin corupție, activele românilor, ești etichetat de mas-media controlată de ei, ca naționalist, extremist. DEȘTEPTĂ-TE ROMÂNE DIN SO9MNUL CEL DE MOARTE !
PERFECT ADEVARAT CE SPUNE D,L CIOBOTARU.DIN PACATE ,,SCHEMA ESTE FOARTE UTILIZATA DE FIRMELE STRAINE. DE VINA NU ESTE UE,CUM RECLAMA UNII,CI AUTORITATILE ROMANE.