Oferte locuri de munca top

Un centru trimodal ar putea fi realizat la Giurgiu

2428.jpg Proiectul de constructie a unui centru trimodal pe malul Dunarii la Giurgiu ar putea demara in curand. Consiliul Local al Municipiului Giurgiu a aprobat in luna iulie un proiect de hotarare prin care acorda avizul de principiu in vederea intocmirii documentatiei necesare concesionarii prin licitatie a terenului necesar realizarii acestei investitii. Potrivit estimarilor pentru implementarea proiectului va fi necesara o finantare de 15 milioane euro.
Terenul are o suprafata de 24.449 mp si este situat pe sos. Portului, adiacent fostei instalatii de ferry-boat. Obiectivul proiectului este realizarea unei hale trimodale pentru marfuri industriale.
Centrul trimodal este finantat prin proiectului High Performance Green Port Giurgiu 2012. Primaria Giurgiu participa in calitate de partener la acest proiect finantat prin Programul TEN-T (Trans-European Transport Networks).
De asemenea in cadrul proiectului Primaria Giurgiu a incheiat acordul de colaborare in vederea finantarii cu ILR Logistic Romania.
Referitor la investitiile in dezvoltarea orasului Giurgiu, premierul Victor Ponta, a precizat:
„Din cate observ, Giurgiu este mult in urma si chiar il vad un pic dus inapoi fata de cum era cu 10 ani inainte si cred ca trebuie facut tot ce se poate face pentru a beneficia de proiecte de dezvoltare care se pot realiza la granita cu Bulgaria, de proiecte transfrontaliere sau pe Strategia Dunarii.”

Sus