Oferte locuri de munca top

Umiditatea excesiva in apartament – cum sa o controlezi eficient cu sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura

Aerul pe care il respiri este sursa de viata sanatoasa. Nu iti dai seama, insa diversele activitati pe care le ai peste zi pot influenta majora calitatea aerului respirabil. Iti spui nicio problema, aerisesti, insa acest banal gest iti aduce pierderi de caldura. In plus, daca vorbim despre umiditate excesiva simpla aerisire nu este indeajuns.

Sistemele de ventilatie cu recuperator caldura pot fi eficiente in acest sens. Iata cum.

De ce am umiditate excesiva in casa

Cand umiditatea interioara este mai mare decat cea exterioara vaporii de apa migreaza prin pereti, astfel ajung sa creeze condens si duce la aparitia de mucegai. De vina pot fi si anumite activitati casnice precum uscarea hainelor in interior, gatitul fara folosirea hotei de evacuare, aburul de la dus/baie lasat sa circule in toata casa, calcarea rufelor etc. In mod special in bai si bucatarii intalnim umiditate mai mare decat in restul camerelor.

Din unele puncte de vedere umiditatea excesiva are la baza anumite deficiente privind constructia in sine a locuintei. Vorbim spre exemplu de ineficienta unui sistem de incalzire, de lipsa de izolatie exterioara sau interioara a peretilor, de lipsa tamplariei de calitate, intrucat astfel de factori pot determina pierderi de caldura. Cum aerul din interior nu este suficient de uscat, umiditatea persista.

Ce este de facut

Exista sisteme moderne la ora actuala care permit ca astfel de situatii sa fie corectate. Vorbim despre ventilatia cu recuperare de caldura, ceea ce veti gasi la Altecovent.

Un astfel de sistem ventileaza si face ca pierderile de caldura sa fie minime. Prin urmare si climatul din casa va fi unul mai bine controlat. Este foarte important ca in lupta cu mucegaiul sa existe mai multe abordari ce pot nu doar controla ci chiar elimina total aceasta problema. Spre exemplu, contrar a ceea ce unii ar putea crede, un aparat de aer conditionat nu este eficient. Acesta doar raceste si recircula aerul din incaperi, insa acesta va fi in continuare plini de sporii de mucegai. In schimb, un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura va presupune filtrarea aerului, flux constant de aer proaspat de afara, dar care in momentul in care este introdus in incaperi acesta vine deja incalzit.

Este foarte important ca acest tip de sistem sa includa si un recuperator de caldura. Asta pentru ca aerisirea in mod inteligent este completata si de faptul ca aerul introdus, ce vine de la exterior, va fi incalzit cu energia celui evacuat. Specialistii vorbesc despre acesta ca fiind metoda excelenta de a economisi, intrucat sunt cunoscute reduceri de cheltuieli aferente incalzirii cu pana la 25 de procente.

Sisteme de incalzire cu recuperare de caldura, produsele in sine, dar si ce tine de serviciile de montare, carotare perete, de asistenta de asemenea pot fi asigurate de cei de la Altecovent, cu pagina de prezentare ventilatiecurecuperarecaldura.ro. Orice achizitie de acest gen, fie ca este vorba de cele SEVi, Wafe, inVENTer sau Komfovent ori Zehnder vine la pachet cu garantie.

 

Contact Altecovent:

0753 967 762

info@ventilatiecurecuperare.ro

 

Sus