Compania Ubitech Construcții a început lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj, inaugurate cu ocazia desfășurării ceremoniei de spargere a solului, în data de 18 mai 2024, pe amplasamentul spitalului, în prezența mai multor oficiali de stat.
Ubitech Construcții are în derulare prima etapă a acestui proiect ambițios, care include lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces, construirea unei incinte etanșe de pereți mulați, ziduri de sprijin din piloți forați, precum și lucrări pregătitoare pentru extinderea organizării de șantier în etapa a doua a proiectului, care urmează să fie scoasă la licitație, pentru construcția propriu-zisă a spitalului.
„Noi suntem aici să facem treabă. Până acum, am fost implicați în proiecte de infrastructură critică, iar prin profesionalismul echipei am reușit să ne încadrăm în termene și pe alocuri chiar să le devansăm. Suntem încărcați de responsabilitatea acestui proiect și vă asigur că atât eu, cât și echipa noastră, dincolo de obligația profesională și obligațiile contractuale, suntem însuflețiți și de importanța participării în proiecte despre care să le povestim și nepoților noștri. Ubitech, ca parte a Leviatan Group, crede în tehnologie, iar pe această cale vreau să felicit ANDIS pentru că licitația și cerințele pentru această licitație în construcții a avut cerințe dintre cele mai moderne din punct de vedere al implementării standardului BIM în construcții. Noi am pus deja platforma la punct și sunt sigur că, prin intermediul acestor tehnologii moderne, vom putea livra performanța cerută. Să avem parte cu toții de sănătate”, a declarat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Group.
Spitalul Regional de Urgență Cluj va deveni centrul principal pentru îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din regiunea de Nord – Vest a țării. Spitalul va oferi o gamă completă de servicii medicale și va avea o capacitate de 849 de paturi. Dintre acestea, 336 de paturi sunt destinate pentru îngrijiri chirurgicale, 343 de paturi pentru îngrijiri medicale, 64 de paturi pentru pediatrie și obstetrică-ginecologie, 82 de paturi pentru terapie intensivă (dintre care 10 pentru terapie intensivă pediatrică), precum și facilități specializate pentru îngrijirea intensivă neonatală și pentru unitatea de arsuri. De asemenea, spitalul va include un centru dedicat cardiologiei, un bloc operator integrat cu 22 de săli de intervenție chirurgicală și va furniza servicii de spitalizare de zi și chirurgie de zi.
„Acum se construiesc spitale nu doar cu multă viteză, dar și de foarte bună calitate. Avem practic 20 de spitale în PNRR, care se află în construcție sau construcția va începe într-o perioadă imediată. Lucrurile se întâmplă în România, iar calitatea asistenței medicale se va îmbunătăți vizibil. Construim pentru comunitățile și concetățenii noștri, cu responsabilitate și profesionalism, pentru a răspunde nevoilor cetățenilor”, a declarat Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, dintre care 176.638 mp destinați pentru clădirea principală, structurată pe 8 niveluri, S + P + 5E + Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.
Ubitech Construcții, una dintre cele mai digitalizate și tehnologizate companii de construcții din România, parte a Leviatan Group, a realizat mai multe proiecte de referință la nivel național. Printre proiectele de portofoliu ale companiei se numără realizarea infrastructurii aeroportuare din Câmpia Turzii pentru avionul multirol F16, executarea lucrărilor de construcții de clădiri și instalații militare la noul sediu al Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO, din Sibiu, precum și alte proiecte de anvergură. Mai multe detalii despre proiectele companiei Ubitech Construcții sunt disponibile la acest link: https://ubitech.ro/portofoliu/.