Oferte locuri de munca top

Trend ascendent pe piata imobiliara din Europa

Pietele imobiliare din Europa au inregistrat un trend ascendent in primele trei luni ale lui 2014, cu o productie in scadere, dar crestere a preturilor la chirii pe anumite piete.
Astfel cea mai mare dezvoltare s-a inregistrat in zone lovite de criza economica precum Dublin, Lisabona, Madrid, Barcelona, Atena. Cresterea interesului investitorilor pentru aceste locatii este un indiciu al revenirii pietei imobiliare, conform unui raport al CBRE.
„Cresterea increderii investitorilor in piata imobiliara nu se reflecta inca in pretul chiriilor. Cifrele aproape stabile ale chiriilor in toata Europa sunt indicii unui trend ascendent in a doua parte a lui 2014.”, a declarat Richard Holberton, Senior Director, EMEA Research, CBRE.
In privinta preturilor chiriilor pe sectorul retail, industrial si de birouri s-a inregistrat o crestere a preturilor de 0,3% , in timp ce pentru centrele comerciale chiriile au scazut cu 0,1%. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat in Germania si Marea Britanie, in timp ce preturile au scazut semnificativ in Europa de Est.

Sus