Solplanet x AeroFix

Trei mari proiecte au atras atentia investitorilor chinezi

Termocentrala de la Rovinari, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarnita-Lapustesti si grupurile 3 si 4 de la CNE Cernavoda sunt proiectele care prezinta cel mai mare interes pentru investitorii chinezi. La acestea s-ar mai putea adauga proiecte in infrastructura de transport feroviar si rutier, a declarat de Xu Xiaofeng, director general adjunct al Departamentului Afaceri Europene din Ministerul Comertului din R. P. Chineza in cadrul unei intalniri cu Virgil Daniel Popescu, ministrul economiei. Intrevederea a avut loc luni, 20 ianuarie.
Ulterior delegatia chineza a participat la o sesiune de consultari bilaterale cu conducerea Departamentului de Comert Exterior si Relatii Internationale. Printre subiectele abordate s-a numarat desfasurarea reuniunii Comitetului Consultativ romano-chinez privind lucrari de constructii in domeniul infrastructurii de transport.

Dupa primele 11 luni ale anului 2013 s-a inregistrat un record istoric al exporturilor romanesti in R.P. Chineza – 609 milioane USD, in crestere cu peste 31% fata de aceeasi perioada a anului precedent, precum si o diminuare a deficitului comercial al Romaniei cu peste 250 milioane USD.

Sus