Oferte locuri de munca top

Trafic restrictionat pentru demararea lucrarilor in Piata Sudului

2169.jpg Incepand cu data de 8 iulie traficul pe Calea Vacaresti este restrictionat pentru executia lucrarilor la Pasajul subteran Piata Sudului.
Lucrarile vor fi executate de asocierea Astaldi – Euroconstruct Trading „98 – RCV Global Group si vor dura un an si jumatate.
Valoarea totala a proiectului este de 127 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila se ridica la 96, 4 milioane lei.
„Realizarea pasajelor pietonale subterane reuseste sa elimine „conflictele la suprafata” dintre circulatia pietonala si circulatia auto. Astfel, realizarea acestora, concomitent cu realizarea pasajului, duce la cresterea timpilor de semaforizare pe culoarea verde, contribuind in acelasi timp la cresterea gradului de siguranta a circulatiei pietonale in intersectie”, precizeaza intr-un comunicat reprezentantii municipalitatii.
Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere Piata Sudului presupune in primul rand realizarea unui pasaj subteran pe directia Calea Vacaresti – Str. Nitu Vasile. De asemenea in intersectie se vor realiza patru pasaje pietonale pe directia Str. Nitu Vasile-Calea Vacaresti, de o parte si de alta a pasajului rutier si catre statiile de tramvai. Proiectul prevede si realizarea legaturii pietonale prin pasaj subteran intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai aflate pe Sos. Oltenitei.
Se vor realiza totodata lucrari de modernizare a carosabilului si a trotuarelor in intersectia Calea Vacaresti – Sos. Oltenitei – Str. Nitu Vasile si refacerea liniei de tramvai existente atat pe Calea Vacaresti cat si pe Soseaua Oltenitei.
Acesta este cel mai mare proiect de infrastructura cu fonduri europene din Bucuresti, realizat prin Programul Operational Regional 2007-2013.

Sus