Solplanet x AeroFix

TPG cumpără dezvoltatorul imobiliar Trigranit Ungaria

1Fondul american de investiţii TPG a semnat un acord de achiziţie a companiei ungare Trigranit, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Europa care deţine active comerciale de peste 500 milioane de euro în Europa Centrală şi de Est.

Termenii financiari şi juridici ai acestei înţelegeri vor fi finalizaţi până în septembrie. Seful TriGranit, Sandor Demjan, citat de agenția de știri MTI , a spus că acordul va fi definitivat până la sfârșitul acestui an.

TPG Real Estate intenționează să angajeze capital suplimentar pentru finanțarea creșterii viitoare și pentru a consolida bilanțul TriGranit şi a dezvolta compania ca lider în Europa Centrală, se arată într-un comunicat de presa.

Fondul TPG este deja activ în regiunea Europei Centrale. Fondul a cumpărat Praga-PointPark Properties (P3), într-o afacere care a inclus 48 de depozite şi terenuri pentru dezvoltare și şi-a extins anul trecut portofoliul. Acesta intenționează o extindere similară cu TriGranit, care va dobândi și dezvolta prin brațul său imobiliar TPG Real Estate. Echipa de management TriGranit va rămâne aceeaşi, iar anumite active care nu vor fi incluse în noul acordul vor fi adminsitrate de o nouă companie Granit Management. TriGranit este deținută în prezent de Sandor Demjan, Sandor Csanyi, om de afaceri canadian Peter Munk, și Immofinanz AG Austria.

Demjan și Csanyi vor dobândi acțiunile Peter Munk și Immofinanz dacă tranzacția TPG este finalizată.
 

Sus