Oferte locuri de munca top

Topul Dezvoltatorilor Imobiliari  

Puțini dezvoltatori imobiliari pot fi recunoscuți în piață după brandul lor, cei mai mulți dintre ei derulându-și activitatea prin intermediul mai multor firme care deseori au denumiri complet diferite.

În plus, perioada de la inițierea unui proiect până la finalizarea construcției și vânzarea sau închirierea lui se poate întinde pe durata a peste un an.

Ca urmare, Topul Dezvoltatorilor Imobiliari realizat în baza rezultatelor obținute anul trecut nu reprezintă o garanție că și în anul curent firma va obține venituri similare.

Practica înființării a câte unei firme pentru dezvoltarea fiecărui proiect în parte și apoi vânzarea firmei ce deține respectivul proiect face ca cifrele de afaceri ale dezvoltatorilor să fie mai mici, de regulă, decât ale firmelor de construcții.

Topul Dezvoltatorilor Imobiliari a fost realizat de redacția ARENA Construcțiilor în baza datelor disponibile public și reflectă situația dezvoltatorilor (codul CAEN 4110) care au avut cele mai mari încasări anul trecut. Unii dezvoltatori mari nu se regăsesc în Top pentru că își desfășoară activitate ca firme de construcții. Aceștia vor fi incluși în Topul Constructorilor din următoarea ediție a revistei ARENA Construcțiilor.

În Top, pe anumite poziții apar mai multe firme, acestea fiind grupate deoarece au aceiași proprietari. Dat fiind numărul mare de firme cu proprietari comuni și posibilele erori ale bazelor de date acest Top este orientativ, fără a avea pretenția că este o informație garantată.

Holdingurile cu cele mai mari profituri

Totodată, sunt mari dezvoltatori imobiliari organizați ca holdinguri, care nu raportează cifre de afaceri mari, aici mai importante fiind profiturile în stabilirea unei ierarhii. La nivel de holding veniturile se formează din dividendele încasate de la filiale.

Astfel, One United Properties S.A. București a raportat pentru anul trecut un profit de circa 116,86 milioane lei. Grupul One era format, la finele anului trecut, din 48 de filiale.

Este urmat de JMJ Development Holding SRL București, compania fraților Jihad şi Johny Jabra, care a avut un profit de circa 100,89 milioane lei.

Iulius Holding SRL Iași, deținut de Iulian Dascalu a raportat profit de 35,52 milioane lei.

În continuare, se poziționează Alber Holding Capital S.A  Arad cu profit de 34 milioane lei, după care este Hexagon Equity Holding S.R.L. Cluj cu peste 18,57 milioane lei.

În Topul dezvoltatorilor regăsim pe primele 15 poziții firme ale oamenilor de afaceri Dan Liviu Marius, Daniel Niculae, Cornel Petruț Ion, Ionuț Negoiță, Ionuţ Cosmin Fleancu, Dan George Dobre, Adrian Zelca, Cristian Emil Pascu, Ștefan Alexandru Kopanyi, precum și ale antrenorului de fotbal Cosmin Olăroiu.

Descarcati Topul Dezvoltatorilor imobiliari 

 

 

 

 

Sus